Home

VESTI

Rundek Cargo Trio u avgustu u Nišu!

No Comments Koncerti

Rundek Cargo Trio u avgustu u Nišu!Novi “Mostovi” u Nišu stižu – sa Rundek Cargo Trijom! U okviru regionalne koncertne turneje, Rundek Cargo Trio će nakon dve godine održati koncert u Nišu u petak, 21.avgusta od 21h u Dvorištu Univerziteta (Banovina) i tom prilikom promovisati novi aktuelni albim “Mostovi” koji je objavljen početkom juna meseca pod okriljem izdavačke kuće Long Play iz Beograda.
 

“Na koncertu ćemo ispreplesti novi album sa starim stvarima, koje se nekako uklapaju u duh 'Mostova'. Nadam se da će niška publika uživati u pjesmama sa novog albuma, mi smo vrlo ponosni na njega, kao uostalom i u čitavom koncertu", kaže Darko Rundek.
  

Sa albuma "Mostovi" najavni singlovi su bili još u jesen 2013. godine "Midnight Calypso" i na proleće 2015. "Don Juan" (nastala kao song za istoimenu plesnu predstavu Hrvatskog narodnog kazališta iz Rijeke, Bitef teatra iz Beograda i Grada teatra Budve).
www.youtube.com/watch?v=jpVxeMK491A#t=26

Album otvara "Džaba" i uz "Ima ih" angažovano odslikava ključne probleme savremenog života ljudi, ne samo na prostoru bivše Jugoslavije… Neophodan kontrast (a možda i rešenje) pruža životna a jednostavna "Mijenjamo mijesto", a možda i lično nostalgična "Vidova"? Dok "Clouds" setno plove, "Vitamini" duhovito govore o dražima starenja, dodatnu dozu egzotike donosi "Indijska". Naslovni "Mostovi" daju romantičnu boju albumu, koga na istu notu zatvara polagana "Ne zaboravi me"…

Ulaznice u pretprodaji po ceni od 800 dinara od petka, 24.jula na sledećim prodajnim mestima: Vintage shop (Davidova 9), knjižara Indigo (Obrenovićeva 39), Energy music shop (TPC Kalča – prizemlje, Obrenovićeva bb) i knjižara Delfi-Laguna (Voždova 4), kao i na svim prodajnim mestima u prodajnoj mreži CS Eventim: www.eventim.rs/rs/prodajna_mesta.  

Napomena: Na svake dve kupljene karte za koncert sledi poklon – novi CD “Mostovi” Rundek Cargo Trija! / Poklon CD samo na prodajnim mestima koji su naznačeni u prethodnom pasusu!

Na dan koncerta cena ulaznice iznosiće 1.000 dinara!

 

 

 Rundek Cargo Trio u avgustu u Nišu!

Rundek Cargo Trio u avgustu u Nišu!

 

 

DARKO RUNDEK – BIOGRAFIJA

RUNDEK CARGO TRIO

Autor, pevač i gitarista Darko Rundek osamdesetih godina predvodio je zagrebački novotalasni Haustor, iza koga su ostali uticajni i cenjeni albumi "Haustor" (1981), "Treći svijet" (1983), "Bolero" (1985) i "Tajni grad" (1988), na kojima su hitovi bili „Moja prva ljubav“, "Ena", "Uzalud pitaš", "Bi mog’o da mogu"… Rundek devedesetih kreće u samostalnu karijeru sa "Apokalipsom" (1997) i "U širokom svijetu" (2000), okupivši naposletku mnogoljudni Cargo orkestar za albume "Ruke" (2002), live "Zagrebačka magla" (2004), "Mhm A-ha Oh Yeah Da-da" (2006) i "Live in Dom omladine" (2008).

Posle brojnih muzičkih putovanja sa Cargo orkestrom, Rundek je odlučio da svede stvar na trio i time približi muziku publici kroz intimnost i ogoljenost tog sviračkog formata. Sa violinistkinjom Isabel Katala i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem osniva Rundek Cargo Trio koji objavljuje album "Plavi avion" (2010).

"Godinama sam radio projekat Between sa violinistkinjom Isabel u kome smo puno eksperimentirali. 'Plavi avion' je spojio Between i rad sa Ducom, i sve ide ka tradicionalnoj improviziranoj muzici. Mislim da je prije svega 'Plavi avion' stvarno album Rundek Cargo Trija. To nisu samo moje, nego zajedničke odluke. Pjesme su se otvorile zahvaljujući našoj suradnji", kaže Rundek.

Pet godina od prvog albuma "Plavi avion", gitarista i pevač Rundek, violinistkinja Isabel Katala (Catala) i multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić otisnuli su se na novo muzičko putovanje ovog puta preko CD albuma "Mostova". Eklektične zbirke od 11 pesama za koje je stihove pisao Darko, a muziku Rundek Cargo Trio, objavio je na CD-u u Srbiji početkom juna 2015. godine promoterska kuća Long Play.

S albuma "Mostovi" najavni singlovi su bili još u jesen 2013. godine "Midnight Calypso" i na proleće 2015. "Don Juan" (nastala kao song za istoimenu plesnu predstavu Hrvatskoga narodnog kazališta iz Rijeke, Bitef teatra iz Beograda i Grada teatra Budve).

"'Don Juan' se bavi onim strastvenim i tajanstvenim što povezujemo s tim mitskim zavodnikom iz Sevilje, a doživjeli smo i doživjele u vlastitom iskustvu", objašnjava Rundek.

Album otvara "Džaba" i uz "Ima ih" angažovano odslikava ključne probleme savremenog života ljudi, ne samo na prostoru bivše Jugoslavije… Neophodan kontrast (a možda i rešenje) pruža životna a jednostavna "Mijenjamo mijesto", a možda i lično nostalgična "Vidova"?   Dok "Clouds" setno plove, "Vitamini" duhovito govore o dražima starenja, dodatnu dozu egzotike donosi "Indijska". Naslovni "Mostovi" daju romantičnu boju albumu, koga na istu notu zatvara polagana "Ne zaboravi me"…

www.facebook.com/pages/Darko-Rundek-Official/138478019538331?fref=ts&ref=br_tf