Home

VESTI

R’n’R igranka u Božidarcu ove subote

No Comments Koncerti

R'n'R igranka u Božidarcu ove suboteNakon što se holandska blues atrakcija MY BABY po prvi put predstavi beogradskoj publici na Vračar Rocks festivaluu petak, 28. novembra, kada će sa grupom Texas Flood i sastavom Fingerbang beogradskim bluzerima i rokerima ,,otkriti beskonačnost univerzuma" i dokazati zašto su proglašeni najboljim live bendom u Holandiji.

  

Na Vračar Rocks festivalu će već sutradan, 29. novembra, biti organizovana velika rokenrol igranka, uz nastupe sastava The Neon Kings, Bricks and Cans i Exeri!
  

Božidarac je tokom '60-tih godina prošlog veka bio jedno od prvih mesta u Beogradu na kojem su se održavale igranke uz bendove koji su uživo izvodili najveće hitove tog perioda. Vračar Rocks festival se trudi da oživi duh nekih srećnijih vremena organizovanjem igranke u njenom ,,prirodnom" ambijentu, na mestu koje nosi duh starog Beograda!

THE NEON KINGS je rock'n'roll bend iz Beograda, koji su u junu 2014. godine osnovali Aleksandar Erakovic Era (Vampiri, The Bestbeat,​ Breeze) i Nikola Dragović (Havana Whisper, Crossfire, Nick Drag) koji se, svako u svom domene, rokenrolom '50-tih i '60-tih bave duže od dve decenije! Bendu su se pridružili i Dražen Skarić (Havana Whisper), Nemanja Dašić (Vampiri, Krug) i Branko Bjelica (Radost Evrope, Samostalni referenti). The Neon Kings su, zapravo, "all stars" bend koji će zasigurno dobro razigrati posetioce Božidarca!

 

 

R'n'R igranka u Božidarcu ove subote

R'n'R igranka u Božidarcu ove subote

 

 

Sasatav BRICKS AND CANS osnovan je 2013. godine, a sviraju obrade rockabilly i rock'n'roll hitova pretežno s kraja '50-tih i s početka '60-tih godina. Bend sačinjavaju Nikola Blagojević, Miodrag Bujošević, Marjan Petrović, Dalibor Popovic Miksa, a predvodi ih harizmatična rockabilly dama, vokal Jelena Simeunović.

Bend EXERI nastao je u Beogradu 2011. godine kao zajednička ideja okupljenih članova koji su imali želju da pored dobrog provoda odaju počast rockabilly-ju i  doo-wop-u, na  ovim prostorima nepravedno zapostavljenim žanrovima. Sviraju isključivo obrade, hitove koje gotovo svi znaju, sa ciljem da približe ovu vrstu muzike svojim slušaocima.

 

 

 {mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=XNtwsBeMlwQ|width=450|height=364{/mgmediabot2}

  MY BABY – Mad Mountain Thyme (official video HD)

 

 

Dress code u stilu pedesetih za veliku R'n'R igranku na Božidarcu nije obavezan, ali je obavezan širok osmeh i cipelice spremne za plesanje!

Ulaznice za veliku R'n'R igranku dostupne su u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat) po ceni od svega 300 dinara, koliko će koštati i na ulazu na koncert.

Ulaznice za prvi beogradski nastup grupe My Baby takođe su još uvek u prodaji, u Felix Shopu, po pretprodajnoj ceni od 400 dinara, dok će na dan koncerta, na ulazu u Božidarac, ulaznice koštati 500 dinara.