Home

VESTI

Rasprodat Fan pit za koncert grupe Metallica

No Comments Koncerti

Rasprodat Fan pit za koncert grupe MetallicaJelen Live i Arena Beograd vas obaveštavaju da ulaznica za Fan pit za koncert grupe METALLICA koji će se održati 8. maja na Ušću, više nema u prodaji!

 

Veličina FAN PIT-a dogovorena je sa bendom. Njegovo povećavanje neće biti moguće jer su Metallici fanovi uvek na prvom mestu. FAN PIT ima 6000 mesta, poseban ulaz kao i poseban šank i merch point.

 

Iako do koncerta ima više od dva meseca, interesovanje ne opada i do sada je prodato oko 15.000 ulaznica. Zabava na Ušću počinje već od popodnevnih časova. Nastupi obe predgrupe, bendova GOJIRA i MACHINE HEAD trajaće po sat vremena a kapije se otvaraju od  17h.
 

I posle više od 20 godina, Metallica nastavlja da inspiriše umetnike širom sveta. Tako je nedavno u Los Anđelesu otvorena izložba slika inspirisanih pesmama grupe Metallica. Kolekciju čine dela umetnika iz raznih oblasti kao što su slikarstvo, moda, film, muzika i dr. Svako od njih izabrao je po jednu pesmu koju je dočarao sopstvenim, jedinstvenim stilom. Pod nazivom „Obey Your Master“ postavljena je u galeriji „Exhibit A“ koju su osnovali umetnik Richard Villa III i legendarni skateboarder Tony Alva.

U prodaji su ostale ulaznice za koncert benda METALLICA po sledećim cenama: PARTER 3300 dinara, TRIBINE SEDENJE 5500 dinara. Ulaznice mogu da se kupe na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim prodajna mesta, Gigstix, „Ušće” Shopping centar. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.eventim.rs, www.tickets.rs, www.gigstix.com.

 

 

 Rasprodat Fan pit za koncert grupe Metallica

Rasprodat Fan pit za koncert grupe Metallica

 

 

Podsećamo vas da će METALLICA održati koncert na UŠĆU, 8. maja u okviru turneje na kojoj slave 20 godina od objavljivanja “Black albuma”. Koncert organizuju Live Nation, Adria Entertainment i Arena Beograd pod pokroviteljstvom JELEN LIVE-a. Pored svih pesama sa “Black albuma”, Metallica će svirati i ostale pesme iz svoje dugogodišnje karijere. Atmosferu pred celovečernji nastup Metallice, zagrejaće dva odlična benda, francuski progresivni metal GOJIRA i američki MACHINE HEAD. Sa više od 100 miliona primeraka, Metallica je na petom mestu po ukupnom broju prodatih albuma svih vremena. Uveliko su prevazišli granice roka i metala i prodrli u glavne tokove popularne muzike.

U osamdesetim, kada su hevi metalom preovlađivale velike kose i male ideje, pojavljuje se Metallica unoseći neophodne promene u žanru. Dok im je karijera rasla, tekstovi njihovih pesama zasnivali su se na ratu, cenzuri i ostalim političkim stvarima kojima se muzika metala ranije nije bavila, a bend je izbacivao singlove koji su postale masovne himne kao što je mini horor priča “Enter Sandman”. Fanovi su se množili što je rezultiralo milionskim tiražima njihovih albuma. Džejms Hetfild, pevač i gitarista mračnog pogleda, ne samo što je postao heroj najvećeg “bratstva neshvaćenih” već i cenjen tekstopisac i bend lider.

 

 

 Metallica

Metallica

 

 

Metallica je osvojila brojne nagrade i priznanja u svojoj karijeri uključujući 9 Grammy, 2 American Music, 2 MTV Video Music, VH-a nagradu, ERPN Action Sports i Music Artist Contribution nagradu za 2001. godinu, preko 30 California Music nagrada, NARAS San Francisco Governor priznanje 2004., MTV: ICON 2003. i najskorije ASCAP Creative Voice za 2004. godinu. MACHINE HEAD je američki hevi metal bend iz grada Oakland u Kaliforniji. Robb Flynn i Adam Duce osnovali su bend 1991. godine. Do sada je bend prošao četiri izmene članova a trenutni sastav čine Flynn (vokal i gitara), Duce (bas), Phil Demmel (gitara) i Dave McClain (bubnjevi). Machine Head je jedan od pionirskih bendova u „Novom talasu američkog hevi metala“.

Prvi album „Burn My Eyes“ objavljen 1994., bio je veoma uspešan u Evropi i privukao pažnju MTV-a. Do sada su objavili sedam albuma koji su prodati u 2.4 miliona primeraka širom sveta. Zvuk Machine Head-a je vrlo brzo postao „uzorak“ za ostale hevi metal bendove. Nikada se nisu uklapali u metalske trendove zbog čega su privukli brojne fanove ali nisu ljubimci i muzičkih medija. Album „The Blackening“ iz 2007. doneo im je priznanje za „Najbolji album“ na MetalHammer nagradama a Flynn je nagrađen sa „Golden God“ priznanjem. Nastupali su na gotovo svim značajnijim festivalima.

 

 

 Machine Head

Machine Head

 

GOJIRA su nastali 1996. godine u gradu Bayonne u Francuskoj. Do 2001. godine bili su poznati pod nazivom Godzilla. Čine ga Joe Duplantier pevač i ritam gitara, bubnjar Mario Duplantier, gitara Christian Andreu i basista Jean-Michel Labadie. Od svog prvog studijskog albuma nisu menjali sastav i do sada su objavili 4 studijska, 1 uživo album, jedan singl i jedan DVD.

 

Zvuk GOJIRE nije jednostavno klasifikovati jer sadrži nekoliko stilova. Oni su kombinacija „technical death“, „trash“ i „progressive“ metala. Na njih su uticali metal bendovi kao što su Sepultura, Death, Morbid Angel, Meshuggah, Metallica, Pantera, Tool i Neurosis. Njihova muzika je heavy metal sa oštrim udarcima bubnjeva, neobičnim ritmičkim obrascima i rifovima. Pesme im imaju progresivne i neuobičajene strukture sa retkom upotrebom standardnih strofa i refrena. Kroz tekstove šire zabrinutost ka prirodi.