Home

VESTI

Promo cena za Underworld još danas

No Comments Koncerti

Promo cena za Underworld još danas

Najuticajniji elektronski bend današnjice "Underworld", nastupiće po prvi put u Beogradu 10. novembra u Beogradskoj areni u organizaciji Avalon Produkcije, kompanije HMK i Arene Beograd.

Ulaznice se mogu nabaviti po promotivnoj ceni od 1990 dinara još samo danas, tačnije do srede 30. septembra, na sledećim prodajnim mestima: biletarnica Beogradske arene, Bilet servis, Eventim, Card Service kao i putem sajtova www.arenabeograd.com
Od 01. oktobra cena ulaznice je 2290 dinara. VIP mesto u loži iznosi 3900 dinara.

Neverovatnih 27 godina od kad su se pojavili kao trio u Romfordu (Eseks) i 15 godina od kad su izdali prvi singl (500 primeraka, „Mother Earth/The Hump“), Rik Smit i Karl Hajd i dan danas uživaju u nastupima pred publikom.

Britanska dens scena se na svom vrhuncu menjala neverovatnom brzinom, ali nekoliko izvođača je uvek bilo prisutno. „Underworld“ je jedan od njih. Ono što ih je izdvajalo od drugih je njihova sposobnost da unesu dušu i ljudsko saosećanje čak i u najtipičnije klupske ritmove. U tom cilju, spajali su elemente tehna, daba, transa, drum’n’basa, ali i emocije, povezujući ih sa Hajdovim često vizionarskim, složenim tekstovima, koji su uvek imali izrazito poetski ton. 

 

Promo cena za Underworld još danas

 

Singl „Born Slippy“ je tako u sebi spojio egzistencijalni krik sa uzbudljivim, snažnim ritmom, i stekao besmrtnost u filmu Denija Bojla „Trainspotting“ postavši filmska muzika cele jedne generacije.

 

DJ Daren Emerson napustio je grupu nakon izlaska živog albuma „Everything“ i 2002. godine „Underworld“ su izdali prvi LP kao duo pod nazivom „A Hundred Days Off“, iz koga se izrodio „Two Months Off“ na Ibici tog leta. Sledeće godine DMC Records angažovali su Smita i Hajda da naprave jednu od svojih „Back To Mine“ kompilacija, pa je njihova odana publika dobila odabranu antologiju („Underworld 1992-2002“).

 

U novembru 2005. Smit i Hajd izbacilil su svoj digitalni projekat „Riverrun“: direktno su svojim fanovima isporučili novu muziku preko interneta i tako zaobišli klasičan sistem promocije i dobili mnogo brži odgovor na ono što su stvorili. Takođe su počeli sa emitovanjem internet radio programa, inspirisani vremenom kad su menjali Džona Pila na radiju „BBC“ 2004. godine.

Godine 2006. radili su sa proslavljenim kompozitorom filmske muzike, porducentom i aranžerom, Gabrijelom Jardom, na muzici za film Antonija Mingele „Provalnik“ („Breaking and Entering“), i sarađivali sa Džonom Marfijem na muzici za film Denija Bojla, „Sunce“ („Sunshine“). To je bio uvod za dugo očekivani novi album ovog dvojca, njihov peti studijski, pod nazivom „Oblivion With Bells“.