Home

VESTI

Pips Chips & Videoclips u Mikser House-u

No Comments Koncerti

Pips Chips & Videoclips u Mikser House-u - Photo by Sasa HuzjakPopularni zagrebački alternativni pop sastav Pips Chips & Videoclips nastupiće u petak, 30. oktobra, u 21 čas u Mikser House-u (Karađorđeva 46), kada će svirati hitove iz svoje dve decenije duge karijere i pružiti beogradskoj publici priliku da iznova doživi njihovu muzikom i emocije koje nosi.
  
Pips Chips & Videoclips su jedinstvena pojava na hrvatskoj i regionalnoj muzičkoj sceni – istovremeno stilski raznovrsni, tematski provokativni i vizuelno atraktivni – pravi su primer modernog pop sastava.
  

Svojiu bogatu karijeru započeli su 1992, kada je njihov singl, “Dinamo ja volim”, nastao na tragu čuvene “You’ll never walk alone”, srušio sve rekorde slušanosti i postao autentična urbana himna buntovničkog karaktera. Narednih godina radili su muzičke podloge za pozorišne predstave, da bi 1995. objavili drugi album “Dernjava” koji im je doneo “Porina” i veliku popularnost u celom regionu.

Pips, Chips & Videoclips su svojom biografijom pokazali kako je moguće izdići se iznad uskih okvira sredine u kojoj su nastali i stvarati muziku i "predstavu" oko nje na svetskom nivou. Reč je o bendu koji profesionalnost uzima kao svoj "modus operandi" i uviek je spreman da sipuni očekivanja publike, bez obzira na okolnosti.

Susret Pips Chips i Videclips sa beogradskom publikom zakazan je za 30. oktobar, uz domaći bend koji će nastupiti kao predgrupa, a čije ime se čuva kao specijalno iznenađnje.

Ulaznice za su dostupne na svim prodajnim mestima Gigs Tixa (Mikser House, Vulkan knjižare, Corner shopovi) po ceni od 500 dinara, dok će na dan koncerta cena biti 700 dinara.

“Htio bih da te volim”: www.youtube.com/watch?v=JRFGv4QJfDo
“Trubač” (feat. Yaya): www.youtube.com/watch?v=8TBGY4O2YiM

Zagrebački pop u Savamali
KONCERT GRUPE PIPS CHIPS & VIDEOCLIPS

 

 

 Pips Chips & Videoclips u Mikser House-u - Photo by Sasa Huzjak

Pips Chips & Videoclips u Mikser House-u – Photo by Sasa Huzjak

 

 

MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.

Organizacija MIKSER pokrenula je MIKSER FESTIVAL najveću regionalnu smotru kreativnosti i inovacija i osnovala MIKSER HOUSE – Balkanski dizajn centar, permanentni multifunkcionalni prostor za kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti, smešten u inspirativnom zdanju nekadašnje industrijske garaže. Zahvaljujići sinergiji oba Mikserova projekta locirana u Savamali, ovaj zapušteni kvart prolazi kroz proces urbane transformacije u progresivni kulturni distrikt.