Home

VESTI

“OK World” Bugija Veseltofta u sredu Mikser House-u

No Comments Koncerti

"OK World" Bugija Veseltofta u sredu Mikser House-uČuveni norveški džez pijanista, Bugi Veseltoft (Bugge Wesseltoft), dobro poznat beogradskoj publici, predstavlja svoj aktuelni projekat “OK World” 6. novembra u Mikser House-u (Karađorđeva 46).

  

“OK World” okuplja šest vrhunskih muzičara sa tri kontinenta, i ove godine je dostupan za samo pet nastupa. Koncert počinje u 21 čas, a karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 750 dinara, dok će njihova cena na ulazu biti 950.
  

“OK World” je internacionalni muzički projekat iza kojeg stoje norveški džez pijanista Bugi Veseltoft, multiinstrumentalista iz Velike Britanije indijskog porekla Šri Sriram (Shri Sriram) i Oslo World Music Festival. “OK World” nije običan bend. Bugi i njegov prijatelj Šri okupili su najbolje muzičare sa kojima su sarađivali tokom godina provedenih na turnejama širom sveta.

“OK World”, pored ove dvojice sjajnih muzičara čine još i Khaled Yassine (Liban, udaraljke), Amade Cossa (Mozambik, udaraljke), Vivek Rajagopalan (Indija, udaraljke), Josemi Carmona (flamenko gitara, Španija).

“Počelo je kao eksperiment, ali je već dostiglo tačku u kojoj muzičari ne moraju da gledaju jedni druge na sceni zarad koordinacije“, kaže Jasin (Khaled Yassine).

“Situacija na bini je kao da se znamo već godinama… u potpunosti smo ‚kliknuli‘ i uspostavili sjajnu komunikaciju.” (Šri)

 

 

 "OK World" Bugija Veseltofta u sredu Mikser House-u

"OK World" Bugija Veseltofta u sredu Mikser House-u

 

 

Članovi benda “OK World” odlučili su da najpre nastupe u zamljama iz kojih potiču, a da tek nakon toga ovaj program bude dostupan svima. Nakon što svojim nastupom svečano otvore 20. izdanje Oslo World Music Festivala, 29. oktobra, “OK World” nastupna najpre u Kelnu, a zatim u Beogradu u Mikser House-u, 6. novembra.

“Stvaramo muziku koja je dodatni inspirisana gradom u kojem nastupamo, njegovom istorijom, duhom, ljudima i senzibilitetom, kako bismo publici predstavili jedinstven i neponovljiv program” (Jasin)

“OK World” je eklektičan muzički projekat i nije definisan određenim muzičkim stilom. „Koncert počinje jednostavnim muzičkim skicama, a ostalo je improvizacija. Kada smo na bini sve je u našem međusobnom odnosu i komunikaciji koji čine da te grube skice pretvroimo u sjajnu sliku. Čućete džez i bitove elektronske muzike, elemente klasične muzike Indije, arapsku darabuku i afričke bubnjeve… kao u svakom dobro spremljenom obroku, ne osećate pojedinačne sastojak već ukus koji nastaje njihovom kombinacijom“. (Šri)

Karte za koncert “OK World”-a, koji se održava 6. novembra u Mikser House-u, se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 750 dinara, dok će njihova cena na ulazu biti 950.

Youtube:
www.youtube.com/watch?v=zK3KE7pxToU
www.youtube.com/watch?v=1yfjyrRVgXw