Home

VESTI

Novi album i koncert VH Benda

No Comments Koncerti

Novi album i koncert VH Benda

Vasil Hadžimanov bend izdao je novi album "Života mi", čiji prvi promotivni koncert će održati 15. novembra u Domu omladine Beograd.

"Života mi" je četvrti studisjski album VHB koji su, prema Vasilovim rečima, izdali baš sada uprkos žalosnoj situaciji i depresiji koja trenutno vlada na domaćoj muzičkoj sceni.

"Album je zvanično izašao i već 15. novembra održaćemo prvi koncert na kojem ćemo odsvirati svih 10 novih pesama. Ovim koncertom ćemo, slobodno rečeno, obeležiti i 15 godina rada, a imaćemo isto toliko gostiju", rekao je Vasil Hadžimanov na promociji albuma u "PGP RTS" pod čijom je etiketom album i izdan.

Ni na novom albumu nisu odstupali od ustaljenog fjužn zvuka sa elementima džeza i primesama balkanske muzike.

 

Vasil Hadzimanov
 

"Drugačija je jedino kompaktnost i jednostavnost albuma. Nismo ciljano radili na tome, jednostavno se desilo. Album je nenametljiv i možete da ga slušate iznova i iznova a da vam ne dosadi".

Autor većine novih pesama je Vasil, a na albumu se nalzi i obrada numere "Ahmad the Terrible" legendarnog bubnjara Džeka de Džonete.

U stvaranju albuma, pored Vasila i članova benda učestvovali su i mnogobrojni instrumentalisti iz cele Evrope koji su sviranjem egzotičnih instrumenata doprineli jedinstvenosti zvuka novih pesama.

"Album je toliko dobar da ne morate ni da ga slušate", duhovito je primetio Hadžimanov.

 

 

 

 

Izvor:

MTS Mondo