Home

VESTI

Nova sezona Das Boot jazz scene UK Parobrod

No Comments Koncerti

Nova sezona Das Boot jazz scene UK ParobrodSa velikm zadovoljstvom Vas obaveštavamo da počinje sa radom nova sezona Das Boot jazz scene Ustanove kulture Parobrod. Tim povodom Vas pozivamo u četvrtak, 16. oktobra od 21.30h na promociju albuma “Nakedonija, zemlja slobodnih i otvorenih ljudi”, beogradskog jazz sastava NAKED.

  

Bend je nastao 2006. godine u Beogradu. Godinu dana kasnije snimili su prvi album pod nazivom “Naked Noyz”, a 2010. i drugi. Nastupali su na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu. Melodije i ritmovi koji su na repertoaru odraz su ličnog i zajedničkog sazrevanja benda kroz nastupe, dobre i loše trenutke.
 

Četvrtak, 16. oktobar  u 21.30h, Naked

Branislav Radojković – bas, kontrabas, Fx bas
Goran Milošević – bubnjevi, perkusije
Đorđe Mijušković -violina, Fx violina
Ivan Teofilović – saksofon, klarinet

 

NAKED bend je ovog leta završio snimanje svog trećeg albuma : Izdavač je Narrator records iz Mađarske. Album će se pojaviti do kraja novembra kroz digital download (itunes,dezzer…) i štampano izdanje CD-a.

U planu je promocija po svim zemljama regiona kao i Evrope, Japana itd…

Na CD-u će se naći 11 pesama. Omot radi Saša Vidaković. Fotografije Vladimir Miloradović.

U novoj postavi, pored starih članova: Branislav Radojković, Đorđe Mijušković i Goran Milošević, na klarinetu i saksofonu se prvi put pojavljuje i Ivan Teofilović.

www.reverbnation.com/nakedbelgrade
www.youtube.com/nakedbelgrade
www.myspace.com/nakedjazz
www.youtube.com/watch?v=ow8132PmUU8
www.youtube.com/watch?v=W9B7HEXmfBI&feature=related
www.facebook.com/pages/Naked/138047930310?fref=ts

Ulaz na ovaj događaj je slobodan!

 

 

 Nova sezona Das Boot jazz scene UK Parobrod

Nova sezona Das Boot jazz scene UK Parobrod

 

 

Scena „Das Boot” Ustanove kulture „Parobrod“ polazi od muzičke improvizacije kao važnog segmenta savremenog umetničkog izraza i trasira svoj kurs ka džezu, pravcu u kome „komponovanje u trenutku" zauzima najznačajnije mesto. Na ovom putovanju pridružuju nam se domaći i strani muzičari koji stvaraju u različitim stilskim okvirima: od svingado bi-bap, džipsi i fjužn džeza.

Program Scene Das Boot  nastao  je u saradnji sa istaknutim violinistom Filipom Krumesom, aktivnim u nekoliko različitih sastava: Serbian jazz Bre!, Hot club of Belgrade i Shira U’tfila. Filip radi i kao umetnički direktor World Music festivala „Ethno.com”.

Scena Das Boot počela je sa radom u oktobru 2013, u okviru Ustanove kulture Parobrod čiji je osnivač Gradska opština Stari grad. Nalazi se na adresi Kapetan Mišina 6a.

Svi muzički programi počinju u 21.30h.

Dobrodošli!