Home

VESTI

Nouvelle Vague u Beogradu!

No Comments Koncerti

Nouvelle Vague u Beogradu!Nastupom francuske bossa nova senzacije Nouvelle Vague 24. juna koncertno će otpočeti muzički program pilot projekta Muzeja Jugoslavije nazvan „Leto u muzeju“.

  

U sklopu te manifestacije Muzej Jugoslavije će predstaviti sve potencijale atrijuma koji se nalazi ispred samog objekta kao najidelanijeg koncertnog prostora tokom predstojećeg leta.

  

Najavljen je nastup eminentnog hrvatskog DJ-a Davida Blaževića poznatijeg kao DJ Smeđi šećer. Ovaj DJ deluje u sklopu riječke disk džokejske asocijacije Vinil Digeri koji plasiraju i puštaju muziku sa starih vinil izdanja.

 

Novinarima je predočeno oduševljenje sa kojim Nouvelle Vague dolaze u Beograd najavljujući najlepši koncert u Srbiji do sada. U svom obraćanju beogradskim fanovima Nouvelle Vague sa neskrivenom radošću isčekuju trenutak kada će izaći pred beogradsku publiku i to na tako inspirativnom prostoru kakav je atrijum Muzeja Jugoslavije. Mišljenja su da je upravo taj ambijent jedan od onih o kakvom su oduvek maštali da će svirati. Društvo će im, kao domaća podrška, praviti irie FM jedan od najtraženijih domaćih sastava u ovom trenutku. Svojom inovativnošću u pristupom klasičnom rege zvuku ovaj sastav globalno promera granice samog žanra.

Obaveštavamo zainteresovane da je karata za koncert grupe Nouvelle Vague po atraktivnoj ceni od 1890,00 RSD ostalo još veoma malo i da ih mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima. Cena karte na ulazu u koncertni prostor iznosiće 2100,00 RSD.

Podsećamo vas da je atrijum ispred Muzeja Jugoslavije Beograđanima poznat po predivnoj fontani na čijem centru se nalazi upravo koncertna bina okružena vodoskocima, pa bi u ovom slučaju svaka scenografija za koncert bila potpuno suvišna. Okružen živopisnim ambijentom dedinjske šume, odnosno Hajd parka i autentičnim zdanjem Muzeja Jugoslavije, ovaj koncertni prostor oduševiće sve one koji nisu imali priliku da prisustvuju malobrojnim programima koji su se ovde dešavali pre nego što je ova lokacija nepravedno i potpuno neobjašnjivo zaboravljena.

 

 

 Nouvelle Vague u Beogradu!

Nouvelle Vague u Beogradu!

 

 

Nouvelle Vague, u okviru svetske turneje na kojoj promoviše svoj novi album “I Could Be Happy“ , nastupiće i u Beogradu u subotu 24.juna, u organizaciji mlade produkcijske kuće “Muzička Cool Tura“ (Muzička Kul Tura).

Olivier Libaux i Marc Collin, idejni tvorci „Novog talasa“, pozabavili su se pank, post-pank, novotalasnim i post-novotalasnim periodom. Po mnogima jedan od najinspirisanijih perioda rokenrol istorije ikada tako je zaplesao u novom – bossa nova ritmu.

Pesme poput : "Just Can't Get Enough" (Depeche Mode), "In a Manner of Speaking" (Tuxedomoon), "Guns of Brixton" (The Clash), "This Is Not a Love Song" (Public Image Ltd), "Ever fallen in love" (Buzzcocks), "Too Drunk to Fuck" (Dead Kennedys), "Marian" (The Sisters of Mercy), "Making Plans for Nigel" (XTC),  "A Forest" (The Cure), "Teenage Kicks" (The Undertones) čine samo deo opusa senzacionalne i uzavrele set liste koja će razgaliti okupljene na beogradskom koncertu.

Za razliku od njihovih prethodnih koncerata, ovo će biti prvi put da Nouvelle Vague u Beogradu nastupa leti i to pod vedrim nebom, a lokacija na kojoj će biti održan koncert smatra se za jednu od najlepših koncertnih lokacija u glavnom gradu.

 

 

Nouvelle Vague u Beogradu!

Nouvelle Vague u Beogradu!

 

 

irieFM (Najbolja evropska rege gtupa, Rototom 2012) –  reč je o krajnje neuobičajenoj pojavi na srpskoj rokenrol sceni. Ovaj sastav pomirio je ukuse i od bazično rege benda prerastao u regionalni krosover fenomen. Harizmatični frontmen Vukašin Marković kalio je svoj zanat u mnogim beogradskim bendovima kao trombonista i prateći vokal da bi kroz irieFM uspeo konačno da artikuliše svoju svestranost i demonstrira apsolutnu autorsku superiornost. Presudnu ulogu odigrala je pesma „Kliziš“ koja je instant osvojila sve i uspela da još jednom dokaže da za dobru pesmu ne postoje granice. Tu tezu ovih dana grupa irieFM potvrđuje novim singlom i još jednim fantastičnim video spotom za numeru „Putevi“. Futuristička elektro pop saga utemeljena u zvuku osamdesetih prošlog veka i dalje pulsira pritajenim, zamaskiranim, osveženim, osavremenjenim rege zvukom od koga Vukašin i ekipa ne žele da pobegnu već ga jasno pozicioniraju ovde i sada – 2017. godine.

 

VIDEO
Teaser Athol Brose
Youtube – www.youtu.be/0UsQPoJz66c

Athol Brose Music Video
Youtube: www.youtube.com/watch?v=L11xh-FTGc0
 
Ever Fallen In Love (Unlocked Destination)
Youtube: www.youtu.be/feR_C6alm2Y
 
La Pluie & Le Beau Temps
Youtube www.youtu.be/BWO50LuRIxU

Teaser Documentaire
Youtube – www.youtube.com/watch?v=xoa_WG_TlOk
 
Documentaire Nouvelle Vague by Nouvelle Vague
Vimeo – www.vimeo.com/198825753/6b8ecbf134
 
NOUVELLE VAGUE’ SOCIAL
Website: www.nouvellevaguemusic.com

Facebook: www.facebook.com/nouvellevagueofficial
Spotify: www.play.spotify.com/user/nouvellevagueofficial
Deezer: www.deezer.com/artist/1387
Twitter: www.twitter.com/nouvellesvagues?lang=fr
Insta: www.instagram.com/nouvellesvagues
Shop: www.wiseband.com/yo/shop.php?boutique=5948