Home

VESTI

Najavljen program Beogradske arene

No Comments Koncerti

 Organizatori Beogradske arene, najavili su raznolik program predviđen za drugu polovinu 2008. i početak 2009. godine.

Program će početi sportskim dešavanjima: kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u košarci, na kojoj igraju Srbija i Finska, zatim atrakcijom "Suzuki najts of džamp" (Suzuki Night Of The Jumps), rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

IzmeÄ‘u ostalog, za oktobar su predvideli manifestaciju Radost Evrope, zatim koncerte Ališe Kiz (Alicia Keys), grupe "Queen and Paul Rodgers".
Žan- Mišel Žar i "No smoking orhestra" su samo neki od dogaÄ‘aja koji će obeležiti novembar, a decembar će obeležiti atrakcija sa konjima "Apassionata", dok su za sledeću godinu najavljeni Svetosavski sabor mladih poljoprivrednika "Zlatna gruda – zemlja koju volim", koncert Enia Morikonea, Kineski nacionalni cirkus i drugi.

Direktor Arene ĐorÄ‘e Milutinović rekao je ovom prilikom da nije očekivao ovoliki broj raznolikih dešavanja, da će program obogatiti meÄ‘unarodnim sajmovima i ističe da je cilj da Arena postane jedno od najbitnih mesta u regionu.

Najavio je i prostorne promene, koje podrazumevaju skraćivanje tribina i pravljenje, takozvane, "akustične školjke" koja bi omogućila održavanje manifestacija manjeg obima koja bi bila značajna za gradska dešavanja.

Ovom prilikom posebno je istaknut koncert "Novih fosila" koji će biti održan 31. oktobra, čiji su clanovi u punom sastavu prisustvovali konferenciji, a u Beogradu sviraju prvi put posle 1990. godine.