Home

VESTI

Musicology Barcaffè Sessions u znaku broja tri!

No Comments Koncerti

Nova sezona Musicology Barcaffè Sessions u znaku broja tri: Treća sezona muzičkog serijala, obuhvatiće čak tri zemlje!

Najavljeni koncerti Mario Biondia, bend Knower i Kezaje Džons u Beogradu, Ljubljani i Zagrebu.

Treća sezona Musicology Barcaffè Sessions počinje lepim vestima. Naime, serijal koncerata koji neguje kvalitetne muzičke događaje u intimnoj atmosferi, pored Ljubljane, dobiće svoje izdanje i u Zagrebu, a karte za najavljene koncerte su već u prodaji. Svoju misiju da pomogne i podrži razvoj kulture, ne samo u Srbiji, već i u čitavom regionu, Barcaffé će nastaviti i u novoj sezoni, kao generalni partner festivala.

Na prvom koncertu serijala, koji će obuhvatiti sve tri zemlje, nastupiće omiljeni italijanski pevač dubokog baršunastog glasa, Mario Biondi. On će početkom oktobra nastupiti prvo u Beogradu, dok će 6. oktobra održati koncert u Zagrebu, a 7. u Ljubljani. On će na ovim koncertima, osim svojih starih hitova, premijerno predstaviti i pesme sa novog albuma „Brasil“, koji će nas svojim egzotičnim bosanova prizvukom preneti preko okeana.

Prvi put u Ljubljani, 3. novembra i 4. novembra u Beogradu, nastupiće američki bend Knower. Ova „youtube senzacija“ je satiričnim tekstovima, koji se vrlo često dotiču politike i modernog života, plesnim ritmovima i interesantnim harmonijama, osvojila milione slušalaca i pregleda na mrežama i time postala viral. Njihovi živi nastupi imaju reputaciju žurke koja se ne sme propustiti, kako zbog sjajne svirke, tako i izuzetno energičnog nastupa i živopisnog stajlinga.

Keziah Jones, iako čest gost u Beogradu, krajem novembra će predstaviti i pesme koje će se naći na njegovom novom albumu, dok će u Zagrebu i Ljubljani nastupiti po prvi put, 1. i 2. decembra. Tvorac blufank muzičkog pravca i impresivni gitarista i pevač, podsetiće zašto su njegovi koncerti doživljaj kome se iznova vraćamo, kada ga prvi put doživimo.

Musicology Barcaffe Sessions će svojim trećim izdanjem nastaviti da dobrom muzikom i uživanjem u vrhunskoj espresso kafi povezuje region i stvara brend koji unosi lepše tonove u svakodnevicu.

Karte za sve koncerte u Beogradu su u prodaji od 30. jula i mogu se pronaći na svim prodajnim mestima eventima i ddtickets, kao i online putem ovih servisa.

O festivalu

Musicology Barcaffè Sessions predstavlja novi koncept koncertno – festivalskog iskustva, na kome posetioci koncerta imaju priliku da uživaju u intimnim klupskim nastupima velikih svetskih jazz, blues, funk, r’n’b zvezda, koje obično nastupaju u većim prostorima. Na ovaj način se zadržava taj intimni trenutak, kontakt između izvođača i publike, koji se izgubio u velikim halama i festivalima, dok se ljubiteljima kvalitetnog zvuka nudi nešto što u regionu do sada nisu mogli da iskuse. Izuzetno uspešna prva godina koncertnog serijala 2016 – 2017, koju su obeležile rasprodati i virtuozni koncerti, posebna, intimna atmosfera, kao i druženje publike i muzičkih zvezda nakon koncerata, napravila je veliki odjek kako u Srbiji, tako i u čitavom regionu. Ovakve reakcije doprinele su tome da se Musicology Barcaffè Sessions u drugoj sezoni proširi na Sloveniju, a od ove godine i na Zagreb.

 

Tags: , , , ,