Home

VESTI

Mark Lanegan u Beogradu 22. oktobra

No Comments Koncerti

Mark Lanegan u Beogradu 22. oktobraObično kada neki veliki i poznati muzičar – koga smo čekali više decenija da dođe u naš deo sveta – završi svoj koncert i kaže “vidimo se uskoro”, to znači da smo ga u Srbiji videli tada i (uglavnom) nikada više.

   

U slučaju Marka Lanegana, autentične rokenrol ikone, pesnika i pevača, to nije slučaj. Samo 11 meseci od koncerta u Amerikani, on se vraća u Beograd da ovoga puta predstavi čak dve nove studijske ploče. Dolazi na sopstvenu želju, oduševljen reakcijom publike na prvom koncertu u Srbiji, u okviru ekskluzivne akustične turneje.
 

Na pozornici Velike sale DOB-a pridružiće mu se i Djuk garvud i Lijen (Duke Garwood i Lyenn), ali i još nekoliko (za sada) tajnih aduta. Koncert će biti akustičan, a Lanegan i Garwood će predstaviti svoj zajednički album “Black Pudding”, kao i Laneganov album s obradama “Imitations“, na kome se nalaze pesme koje su Markovi roditelji slušali dok je bio mali, uz poneku pesmu njegovih prijatelja.

Ulaznice za koncert Marka Lanegana su u pretprodaji na svim Eventim prodajnim mestima po ceni od 1.500 dinara, dok će na dan koncerta biti 1.800 dinara.

Djuka Garvuda najbolje će predstaviti (ako ga niste gledali prošle godine u DOB-u) upravo izjava Marka Lanegana koja opisuje svoju povezanost i ljubav prema njemu na sledeći način:,,Duke je jedan od mojih najdražih umetnika, a rad sa njim je jedno od najboljih iskustava otkad snimam”. Garvud je vanserijski multinstrumentalista, a do sada je snimio četiri studijska solo albuma i sarađivao s izvođačima u rasponu od The Orb do Archie Bronson Outfit.

 

 

 Mark Lanegan u Beogradu 22. oktobra

Mark Lanegan u Beogradu 22. oktobra

 

 

Mark Lanegan je bivši lider Screaming Trees, ključna inspiracija grupama Nirvana i Pearl Jam, član Queens of The Stone Age i autor tri albuma s bivšom članicom Belle & Sebastian Izobel Kembel. Bio je glavni pevač na dve genijalne ploče trip-hop-bluz tandema Soulsavers, član Queens of The Stone Age, Gutter Twins, Twillight Singers… Učestvovao je na brojnim tribjut i benefit albumima na kojima je pevao pesme Vilija Nelsona, Skipa Spensa, Tima Baklija, The Kinks, The Afghan Whigs, Džuniora Kimbroa, Boba Dilana, Džefri Li Pirsa i njegovog The Gun Cluba, Tima Hardina, Karen Dalton, WhoMadwWho, The Cure, Džonija Keša… Gostovao je na pesmama brojnih drugih autora – Melise Auf der Maur, Martine Topli Bird, Creature with the Atom Brain, Bomb the Bass, Mad Season, Mobija, Sleša…

Odličan hrčak, POP Depresija i DOB predstavljaju

MARKA LANEGANA i specijalnog gosta Duke Garwooda!
Utorak 22. oktobar, 20h
Velika sala Doma omladine Beograda