Home

VESTI

LP Elektro gosti na koncertu Parova Stelara!

No Comments Koncerti

LP Elektro gosti na koncertu Parova Stelara!Na koncertu koji  će Parov Stelar, osnivač elektro svinga, muzički producent i najuspešniji austrijski internacionalni umetnik, održati u Hali Sportova na Novom Beogradu  8. aprila 2017.godine, kao gosti će nastupiti i synth-pop grupa iz Beograda LP Elektro.
 
LP Elektro je najnovija muzička grupa beogradskih muzičara Sonje Lončar i Andrije Pavlovića (Andy Pavlov) i njihov najmlađi kreativni proizvod nastao kao plod dugogodišnjeg rada u okviru različitih instrumentalnih sastava (LP Duo, Ola Horhe) ali i komponovanja muzike za različite pozorišne predstave.

  

“Nakon trinaestogodišnje zajedničke saradnje i sviranja dva klavira u okviru LP Dua, rešili smo da ostvarimo našu ljubav prema elektronskoj muzici i sintisajzerima” objašnjava Sonja.

Ova grupa stvara sofisticiranu, savremenu elektronsku muziku upotrebom novih i starih sintisajzera u kombinaciji sa minimalnim, plesnim ritmovima i konceptualnim ili ljubavnim tekstovima.

Njihov prvi singl “Potvrda” rađen je u saradnji sa kompozitorom i producentom Urošem Petkovićem (Shazalakazoo, Jazzotron) i poznatim glumcem Nikolom Vujovićem koji je otpevao ovu pesmu.

“Nakon što smo ostvarili svoje snove kao profesionalni pijanisti i nastupili kao LP Duo u Karnegi Hol-u, sada se otvara jedno novo poglavlje naše elektronske karijere. Ove večeri ćemo svirati sa bendom i biće nezaboravna atmosfera!” obećava Andrija i dodaje da se jako raduju dolasku Parova Stelara u Beograd, kao i mogućnosti da svoj novi synth-pop projekat LP Elektro predstave beogradskoj publici.

 

 

 LP Elektro gosti na koncertu Parova Stelara!

LP Elektro gosti na koncertu Parova Stelara!

 

 

Parov Stelar uskoro kreće na svetsku turneju „The Burnin Spider Tour“ na kojoj će promovisati i svoj novi album. Nedavno je objavio i dva singla: “Step Two”, koju je snimio sa svojom suprugom, austrijskom umetnicom Lilja Bloom, kao i naslovnu numeru sa izdanja “The Burning Spider” koje očekujemo 21.aprila.  Nastupi na turneji  čiji je početak zakazan za 12.mart u Australiji, biće potpuno drugačiji od ranijih i pored pesama sa novog albuma, uključivaće i ranije hitove kao i blues semplove Muddy Watersa i Lightining Hopkinsa sjedinjene u klasični Stelarov zvuk.

Parov Stelar objavio je 9 albuma i više od 20 EP-a. Njegova muzika nalazi se u brojnim filmovima, TV emisijama i reklamama. Sarađivao sa brojnim zvezdama svetske muzičke scene,  ima milion fanova na Facebooku i više od 100 miliona pregleda na Youtube kanalu, a njegove numere nalaze se na više od 700 kompilacija.

Sa svojim bendom održao je više od 600 nastupa širom sveta,  sasvim je sigurno da će u Beogradu sve prisutne razigrati kombinacijom džeza, svinga i elektronike. Ono što je sigurno je da donosi dosta energije koja direktno pokreće telo i pleni dušu.

 

 

LP Elektro gosti na koncertu Parova Stelara!

LP Elektro gosti na koncertu Parova Stelara!

 

 

Ulaznice za koncert po cenama: 2400, 2600 i 3500 (VIP) dinara  u prodaji su na svim prodajnim mestima Eventima i kao i online preko sajtova www.eventim.rs i www.scnovibeograd.rs

Organizator koncerta su Hala Sportova i HHArtists.  

Linkovi:

LP ELEKTRO:  
www.youtube.com/watch?v=pusKCQONfuU
www.youtube.com/watch?v=SEapo1wQ1qM
www.facebook.com/lpelektro

PAROV STELAR:
www.youtube.com/watch?v=I2Kwgsn1Ggk
www.youtube.com/watch?v=sCv-PIs-ilo
www.facebook.com/parovstelar/?fref=ts