Home

VESTI

Lovely Quinces i Elephant and The Moon u klubu Gun

No Comments Koncerti

Lovely Quinces i Elephant and The Moon u klubu GunU sredu, 18. decembra, dvoje mladih hrvatskih muzičara, koji nastupaju pod imenima Lovely Quinces i Elephant and The Moon, održaće koncert u beogradskom Klubu Gun. Ulaznice za koncert na vratima Gun kluba prodavaće se po ceni od 300 dinara. Početak koncerta najavljujemo za 22 časa.

   

Dunja Ercegović ili Lovely Quinces je mlada splitska kantautorka koja živi u Zadru i koja je u rekordnom roku osvojila hrvatsku i publiku u regionu i sada je na najboljem putu da to učini i van balkanskih granica.
  

Njena prva pesma izašla je u javnost krajem 2012. godine, a debitantski EP No Room For Us objavljen je 20. septembra. EP sadrži pet pesama koje na idealan način pokazuju Dunjine vanserijske autorske i pevačke kvalitete. Pesme su snimane krajem leta u Zagrebu u studiju Funhouse, producent je bio Berko Muratović. Od 3. decembra EP “No Room For Us” je dostupan za slobodno preuzimanje na regionalnim MTV sajtovima.

 

Pored koncerata u Hrvatskoj – samostalnih i festivalskih – kao i onih na kojima je svirala kao podrška grupama Goribor, Kurt Vile and The Violators, Tame Impala… Lovely Quinces tokom ove godine svirala je u Beču i Kaljariju, a tokom jeseni imala je turneju po Severnoj Americi – nastupila je u Čikagu i Njujorku, kao i na Indie Week festivalu u Torontu. Tekst o njoj u prvom broju hrvatskog izdanja prestižnog Rolling Stone magazina bio je samo logičan epilog nekoliko uzbudljivih meseci u Dunjinom životu, a rasprodat prvi solo koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture najava velikih stvari koje slede.

 

 

 Lovely Quinces i Elephant and The Moon u klubu Gun

Lovely Quinces i Elephant and The Moon u klubu Gun

 

 

Zagrepčanin Petar Vranić ili Elephant and the Moon posle par godina sviranja u bendovima, od 2011. samostalno prati svoju muzičku zvezdu (padalicu) i svira tugaljive rokenrol pesme na granici između americane i mamurnog kajanja, Balkan via Nashville. On kaže da pesme Elephant and The Moon žive u zadimljenim podrumskim barovima, gde stari klavijaturista hrapavim glasom peva džez poslednjim gostima koji još nisu utopili sve svoje brige. Gun klub će biti idealna pozornica za njegov nastup.

 

Posle singla The night is catching up with me, publici je nedavno predstavio i drugu novu pesmu – The Good Life, koja će se naći na novom EPju, a ubrzo zatim očekuje se i dugosvirajuće DIY izdanje sa pesmama nastalim ovog leta na turnejama.

I Lovely Quinces i Elephant and The Moon deo su regionalne kompilacije Bistro na rubu šume. Slon je sa The night is catching up with me bio učesnik trećeg, dok se Dunjina pesma Second Hand Heart nalazi na poslednjem 4. delu ove hit kompilacije.

Korisni linkovi
FB event: www.facebook.com/events/260606894091130/
Lovely Quinces – www.lovelyquinces.bandcamp.com i www.lovelyquinces.com

Lovely Quinces – CUCKOO SESSIONS www.youtube.com/watch?v=LUqP0TkWYso
Elephant and the Moon – www.elephantmoon.bandcamp.com/
Elephant and the Moon – The Good Life VIDEO www.youtube.com/watch?v=690R9hV6hPs
Elephant and the Moon – The night is catching up with me VIDEO www.youtube.com/watch?v=SVYJrZhBcoo