Home

VESTI

Los Vigilantes i Paint Fumes 26. maja u klubu Gun

No Comments Koncerti

Los Vigilantes i Paint Fumes 26. maja u klubu GunDva zanimljiva sastava sa debitantskim ostvarenjima za Slovenly Recordings – Los Vigilantes i Paint Fumes  biće na zajedničkoj evropskoj turneji više od pet nedelja, a ono što je dobra vest za ljubitelje modernog garažnog zvuka je da će u okviru iste svirati i jedan koncert u Beogradu – u ponedeljak, 26. maja u klubu Gun.
 
Koncert najavljujemo za 21 čas. Ulaznice su u pretprodaji u prodavnici Pinball Wizard Records  (TC EUROCENTAR, Makedonska 30, lokal broj 15) po ceni od 600 din. Neposredno pred koncert, na ulazu u klub cena ulaznice iznosiće 800 dinara.
 

Los Vigilantes su kvartet iz San Huana, Portoriko. Reći da su viđeni za garažne šampione sveta na španskom jeziku ovaj put nije dovoljno. Los Vigilantes u dvominutnim rafalima demonstriraju poznavanje (i umeće)više žanrova važnih za moderni garage rock & roll: rockabilly, punk-rock, power-pop, ali i doo-wop. Melodičnost, catchy refreni, autentični polet i energija kojom voze iz pesme u pesmu, fenomenalno slaganje više vokala. Slobodno se može reći pop, ali kao kad bi ga svirali The Gories ili The Oblivians. Nije ni čudo obzirom da se bubnjar kalio na hardcore sceni, a ostatak benda ne krije simpatije spram The Beach Boys, The Beatles, The Ramones, ali i M. Jacksona i Madone.

Za samo pet godina postojanja (formirani su 2009.) Los Vigilantes objavili su dva singla i album (sve za Slovenly Recordings) i izašli na više kompilacija, pored ostalih i na velikoj garažnoj etiketi Norton Records (Hasil Adkins, Flamin’ Groovies, The Sonics, Link Wray, Andre Williams, Gino Washington…) – kompilacija posvećena The Rolling Stones – Their Hispanic Majesties Request u društvu sa Davila 666, Los Peyotes i Luis & The Wildfires. Novi album Al Fin izlazi 21. juna za ChaCho Records.

 

 

Los Vigilantes i Paint Fumes 26. maja u klubu Gun 

Los Vigilantes i Paint Fumes 26. maja u klubu Gun

 

 

Paint Fumes dolaze iz Šarlota, Severne Karoline. Dve gitare i bubanj, prilično oslonjeni na lo-fi garage poput The Gories, Cheater Slicks, The Dirtys i pod jakim uticajem The Gun Club i The Cramps, ova tri momka proizvode podlogu sjajnu za neki horor pornić. Zvečeće gitare i činele, primitivno šibanje koža bubnjeva i fuzirani vokal uz obilje mikrofonije i buke pokazuju da se Paint Fumes ne šale i ne prave kompromise kad uzmu instrumentei krenu da praše svoje rokenrol pesme. Dva EPja i album za Slovenly Recordings potvrđuju da se radi o potencijalnim budućim predvodnicima garažnog rokenrola.

 

Nakon furioznih, soničnih nastupa širom Sjedinjenih Država i Evrope proneo se glas da su Paint Fumes zapravo jedini istinski predstavnici garage punk žanra danas jer se svojski trude da i uživo prenesu glasnu energiju trajno zabeleženu u rilnama svojih ploča. U nezaustavljivom pohodu ka vrhu nije ih omela ni nesreća sa zamalo tragičnim ishodom. Naime, pevač i gitarista benda – Elijah von Cramon – udaren je kolima pre više od godinu dana i imao je nekoliko ozbiljnih operacija kao i poduže lečenje potom, ali vratio se nazad u sedlo i Paint Fumes nastavljaju svoju garage noise misiju.

LOS VIGILANTES
www.losvigilantespr.com/
www.facebook.com/pages/Los-Vigilantes/23883146906
Audio:
www.slovenly.bandcamp.com/album/los-vigilantes-me-siento-azul-ep
www.slovenly.bandcamp.com/album/los-vigilantes-self-titled-lp
Video:
www.youtube.com/watch?v=sX_0CiL74aE
www.youtube.com/watch?v=k8Ncvy0elWo

PAINT FUMES
www.facebook.com/Paintfumes/info
Audio:
www.slovenly.bandcamp.com/album/paint-fumes-uck-life-lp
www.slovenly.bandcamp.com/album/paint-fumes-egyptian-rats-ep
Video:
www.youtube.com/watch?v=ol1bw6buKMY
www.youtube.com/watch?v=2YfRYmNu00Q