Home

VESTI

Los Lobos u Domu sindikata

No Comments Koncerti

Los Lobos 15. maja u Domu sindikataNa zvaničnoj internet stranici američke grupe Los Lobos potvrđena je informacija da će legendarni bend nastupiti 15. maja u beogradskom Domu sindikata.

Još nema informacija srpskog promotera o ovom događaju, ali ono što je poznato je da će Los Lobos 13. maja svirati u Zagrebu u klubu "Boogaloo", dan kasnije u "Petofi Hallu" u Budimpešti i u petak 15. maja u Domu sindikata.

Los Lobos u Beograd dolaze sa 37-godišnjim "rok stažom" i bezbroj vrhunaca tokom fantastične karijere. Glavni su predstavnici chicano rocka, roka američkih Meksikanaca iz Los Angelesa, a svakako spadaju u jedne od institucija američke rok scene poslednjih decenija. 

 

Svoj talenat i muzičko umeće dodatno su promovisali učešćem u filmovima "La Bamba" i "Desperado", što im je kod šire publike pomoglo u građenju imidža roots-rockera s mirisom Divljeg zapada.

Prvi studijski album Los Lobos objavili su još 1978. godine za nezavisnog izdavača, a debi na "mejdžoru" bio je 1984. godine, kada su u produkciji T-Bone Burnetta objavili fantastični "How Will the Wolf Survive?" U karijeri su realizovali dvocifren broj studijskih albuma, kompilacija, albuma uživo… 

 
 
Los Lobos 15. maja u Domu sindikata
Los Lobos 15. maja u Domu sindikata
 
 
Tokom 2009. godine u prodaji se pojavio njihov album sa obradama pesama iz Diznijevih filmova "Los Lobos Goes Disney", a poslednja studijska ploča sa originalnim pesmama je "The Town and The City" (Hollywood Records) iz 2006. Za jedan od najboljih rok-albuma novog milenijuma, "The Town and The City", zanimljivost je da je ispričan u prvom licu, a svaka pesma je nova priča/epizoda.

U karijeri Los Lobos su dobili tri prestižne Grammy nagrade, a grupu i danas čine David Hidalgo, Cesar Rosas, Conrad Lozano, Louie Perez i Steve Berlin. 

 
 
 
Izvor:
B92 Kultura