Home

VESTI

Lenny Kravitz u Banjaluci

No Comments Koncerti

 Lenny Kravitz u Banjaluci

Američki rok muzičar Leni Kravic potvrdio je na svom sajtu da će u okviru evropske turneje 9. juna održati koncert na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Pevač svetskih hitova "Are You Gonna Go My Way" i "It Ain't Over Till Is Over", vraća se u region pošto je prošle godine u julu održao koncert u Beogradskoj areni promovišući tada objavljen album "It Is Time For a Love Revolution".

Kravic je potom u avgustu nastupio i na plaži Jaz kod Budve.

O Kravicovom dolasku u Banjaluku poslednjih dana dosta se raspravljalo u medijima i meÄ‘u strankama u Republici Srpskoj (RS), posle izjave šefice Biroa Vlade RS za odnose s javnošÄ‡u Vere Sajić da će vlada biti sufinansijer koncerta sa 200 hiljada konvertibilnih maraka.

Grad Banjaluka bi trebalo da da 100 hiljada, dok bi po 150 hiljada maraka bilo obezbeđeno preko sponzora i od prodaje ulaznica.

Lenny Kravitz u Banjaluci

 

Organizator koncerta je banjalučka muzička agencija "Front Stage".

Posle kritika opozicije što plaća Kravicov dolazak "u jeku ekonomske krize", vlada je saopštila da je samo razmatrala informaciju o mogućnosti da sufinansira održavanje koncerta koji bi bio od velikog značaja za promovisanje Banjaluke i RS, a omogućio bi dolazak više hiljada turista iz regiona i Evrope.

 

 

 

 

Izvor

B92