Home

VESTI

Legendarni Direktori u klubu Fest!

No Comments Koncerti

Kultnu beogradsku pank grupu DIREKTORI gledaćemo i u ovoj sezoni u zemunskom klubu Fest – u subotu, 24.novembra u 22h! Kao predgrupa će nastupiti novosadska grupa Divlje svinje.

 

Nakon izuzetno uspešnog nastupa Direktora u klubu Fest prošle godine, ova kultna pank ekipa odlučila je da ponovo okupi beogradske pankere i nastupi u klubu Fest !

 

Grupa Direktori je formirana u proleće 1989. godine, a prvi nastup su imali u maju 1991. na festivalu u Novom Sadu. Već na samom početku rada naglašena je bila politička obojenost njihovih pesama („Bando crvena“ je napisana 9. marta 1991.), što im je značajno otežalo medijski proboj, zbog rigorozne kontrole režima. Često su u novinama bili objavljivani članci sa negativnom konotacijom direktno upereni ka njima, ali je to samo ubrzalo proboj ovog benda kod publike.  1992. godine su svirali na studentskim protestima i Vidovdanskom saboru. Na Gitarijadi u Zaječaru 1992. godine su po glasovima žirija bili u finalu, ali su diskvalifikovani bez objašnjenja. Debi album „Čistićete ulice“ snimili su u oktobru iste godine. Narednog meseca su na smotri Brzi bendovi Srbije dobili nagradu za spot godine, a pesma „Skinhedi skankuju“ je objavljena na kompilaciji  koju je radila jedna nemačka diskografska kuća, kao pregled ska dostignuća iz celog sveta. Početkom 1996. godine su snimili verziju pesme „Ide voz“ koja je objavljena na kaseti navijača fudbalskog kluba Crvena zvezda. Takodje, radili su i muziku za film Geto. Ukupno su izdali četiri albuma : „Čistićete ulice“, „Lesli se vraća krući“, „Evo vam ga“ i „UA direktori“.

https://www.youtube.com/watch?v=M_zIuJmBzbo

Deset godina nakon albuma „UA“, ovaj kultni beogradski punk bend vratio se na scenu. Njihov prvi nastup nakon duge pauze  napunio je Dom omladine na Belgrade Riot festivalu prošle godine. Nakon toga, imali su još nekoliko zapaženih festivalskih nastupa (Singidunum fest, Bedem fest, Koncert godine u Novom Sadu).

Nastup u klubu Fest u decembru 2017.godine bio je njihov prvi solo koncert u Beogradu nakon više od jedne decenije.

 

Kao predgrupa na ovom koncertu nastupiće bend Divlje svinje.  Divlje svinje je pank bend iz Novog Sada, oformljen početkom 2016. godine, kada su počeli sa radom na svojim pesmama, koje su predstavljale pogled i kritiku benda na svakodnevne pojave u nasem društvu i politici. Album pod nazivom “Ne gledajte televiziju”, objavili su u martu 2018.godine za Metropolis music. Sa albuma su se već izdvojile pesme “Ne gledajte televiziju”, “Spontano okupljanje”, “Ustani” i “Šišanje”.

Prošlogodišnji koncert Direktora u Festu privukao je veliku pažnju fanova, a izuzetno veliko interesovanje očekuje se i za njihovo drugo gostovanje u ovom zemunskom klubu. Ne propustite pravu pank svirku uz Direktore i Divlje svinje – 24.novembra u klubu Fest!

 

Ulaznice su u prodaji u klubu Fest i u Felix shop-u (TC Sremska) po ceni od 700 dinara. Na ulazu u klub, cena ulaznice biće 900 dinara. 

 

LINKOVI:

Facebook event: 
https://www.facebook.com/events/227698914768677/

 

Tags: , , , ,