Home

VESTI

Koncerti u novembru na sceni Das Boot, UK Parobrod

No Comments Koncerti

Koncerti u novembru na sceni Das Boot, UK ParobrodSa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da će na sceni „Das Boot“ Ustanove kulture „Parobrod“ u toku novembra meseca biti organizovano nekoliko značajnih džez koncerata.

   

Prvog novembra nastupili su „Hot Club of Belgrade“ i Đorđe Stijepović, ove nedelje očekuje nas koncert trija Vlade Nikića, a do kraja meseca nastupiće: „Oriental Trio“, „Milan Petrović Kvartet“, „Max Kochetov Kvartet“, i „DragAn & Hard bass Project”. Kao i do sada, svakog drugog utorka u saradnji sa džez odsekom FMU organizujemo program pod nazivom „FMU svira jazz”. Ulaz na sve programe je besplatan.
  

7. novembar u 21.00, Scena “Das Boot”, UK “Parobrod”

Vlada Nikić Trio

Vladimir Nikić– bas, harmonika
Aleksandar Đorđević – gitara
Akaš Bat – perkusije

* ulaz slobodan
    

O sastavu “Vlada Nikić Trio”:

Vladimir Nikić, basista i harmonikaš,  predstaviće svoj novi CD “Veština senčenja”, koji je nedavno objavila producentska kuća „WMAS records”. Trio čine Vladimir Nikić , Aleksandar Đorđević  (gitara) i Akaš Bat (perkusije).

12. i 26.. novembar u 21.00, Scena “Das Boot”, UK “Parobrod”

FMU svira jazz

* ulaz slobodan

Fakultet muzičke umetnosti i Ustanova kulture “Parobrod” ostvarili su uspešnu partnersku saradnju u kreiranju programa prethodnih sezona. Pokretanje nove džez scene “Das Boot” omogućilo je produbljivanje te saradnje u vidu organizovanja nastupa profesora i studenata nedavno formiranog Studijskog programa za džez i popularnu muziku na FMU. Posetioci Scene “Das Boot” biće u prilici da uživaju u različitim stilovima džez muzike, kao i u izvrsnim nastupima profesora (od kojih su mnogi afirmisani muzičari obrazovani na renomiranim džez akademijama u inostranstvu) i njihovih talentovanih studenata.

14. novembar u 21.00, Scena “Das Boot”, UK “Parobrod”

Oriental Trio

Sinan Aćifović –klarinet
Stefan Sablić – oud, kanun
Akash Bhatt – perkusije

* ulaz slobodan

 

 

 Koncerti u novembru na sceni Das Boot, UK Parobrod

Koncerti u novembru na sceni Das Boot, UK Parobrod

 

 

O sastavu “Oriental Trio”:

 “Orinetal trio” je spoj muzičkih tradicija Balkana, Mediterana i Bliskog Istoka. Članovi ovog sastava dolaze iz različitih muzičkih tradicija a njihov spoj čini da Trio zvuči nesvakidašnje i jedinstveno.

19. novembar u 21.00, Scena “Das Boot”, UK “Parobrod”

Milan Petrović Kvartet – Promocija novog albuma "Favorites"

Milan Petrović – orgulje i sintisajzer
Siniša Hadži – Antić – bas gitara
Lehel Nađ – tenor saksofon i klarinet
Bogdan Zdjelar – bubanj

* ulaz slobodan

O sastavu “Milan Petrović Kvartet”:

Novi studijski snimci “Milan Petrović Kvarteta” pod nazivom "Favorites" zvanično su se pojavili 11. septembra 2013. godine na portalu www.jazzin.rs. Numere predstavljaju originalne aranžmane poznatih svetskih i domaćih tema, a zabeležene su u saradnji sa Visokom školom elektrotehnike, računarstva i strukovnih studija.

“Milan Petrovic Kvartet” je jedan od najaktivnijih bendova na domaćoj džez sceni. Sviraju instrumetalni fank, džez, bluz sa elementima popularne muzike, i autorske teme.

21. novembar u 21.00, Scena “Das Boot”, UK “Parobrod”

Max Kochetov Kvartet

Max Kochetov – alt saksofon
Sava Miletić – klavir
Branko Marković – kontrabas
Peđa Milutinović – bubnjevi

* ulaz slobodan
Kvartet je osnovao Max Kochetov, ukrajinski muzičar koji živi i radi u Beogradu. Za svoj sastav okupio je muzičare bogatog muzičkog iskustva. Kvartet je vec postao prepoznatljiv po specifičnoj muzici u stilovima Post-Bop i Soul jazz i energičnom načinu izvođenja.

28. novembar u 21.00, Scena “Das Boot”, UK “Parobrod”

DragAn & Hard bass Project
* ulaz slobodan

Scena „Das Boot” Ustanove kulture „Parobrod“ polazi od muzičke improvizacije kao važnog segmenta savremenog umetničkog izraza i trasira svoj kurs ka džezu, pravcu u kome „komponovanje u trenutku" zauzima najznačajnije mesto. Na ovom putovanju pridružuju nam se domaći i strani muzičari koji stvaraju u različitim stilskim okvirima: od svingado bi-bap, džipsi i fjužn džeza.

Program Scene „Das Boot” nastao  je u saradnji sa istaknutim violinistom Filipom Krumesom, aktivnim u nekoliko različitih sastava: Serbian jazz Bre!, Hot club of Belgrade i Shira U’tfila. Filip radi i kao umetnički direktor World Music festivala „Ethno.com”. Dobitnik je nagrade „Povelja sa statuetom Vojin Mališa Draškoci” za 2013. godinu, koju dodeljuje „World music Asocijacija Srbije“.

Scena „Das Boot” počela je sa radom u oktobru 2013, u okviru Ustanove kulture „Parobrod“ čiji je osnivač Gradska opština Stari grad. Nalazi se na adresi Kapetan Mišina 6a. Svi muzički programi počinju u 21.30.