Home

VESTI

Koncert Vlatka Stefanovskog i Stefana Milenkovića u Sava centru

No Comments Koncerti

Koncert: Vlatko Stefanovski i Stefan Milenković

Dva vrhunska muzičara, gitarista Vlatko Stefanovski i violinista Stefan Milenković, prvi put u karijeri održaće zajednički koncert!

Njih dvojica će svirati u Sava centru 22, 23. i 27. decembra. Producent ovog izuzetnog događaja je Beogradska kulturna mreža, a karte su u prodaji na blagajni Sava centra, Bilet servisa, Tiket servisa i Eventima.

 

Ulaznice su podeljene u četiri kategorije, a cene su 1.650, 2.150, 2.450 i 2.850 dinara.

 

Vlatko Stefanovski i Stefan Milenković su virtuozi izuzetno bogatih biografija.

Stefanovski se proslavio predvodeći grupu Leb i sol koja je briljantno svirala mešavinu džeza, roka i makedonskog folklora. Leb i sol su se razišli sredinom devedesetih, a Vlatko je napravio uspešnu solističku karijeru i mnogo puta potvrdio status najboljeg gitariste na Balkanu.

Stefan Milenković je već sa pet godina života svirao sa orkestrima, u sedmoj je dobio prvu nagradu, a u šesnaestoj je odsvirao svoj hiljaditi koncert. Postavši svetsko ime, svirao je pod palicama najčuvenijih dirigenata i pred ljudima kao što su Ronald Regan, Mihail Gorbačov i Papa Jovan Pavle.

 

 

Vlatko Stefanovski i Stefan Milenković

Vlatko Stefanovski i Stefan Milenković

 

Profesor je violine u Americi, a poznat je i po svom humanitarnom angažmanu. Na koncertu sa Vlatkom Stefanovskim prvi put će svirati nešto što nije klasična muzika.

"Priliku da sviram sa Vlatkom shvatam kao veliku privilegiju", kaže Stefan.

"On je čovek od kojeg svaki muzičar može mnogo da nauči. Ima strašnu tehniku i ogromnu emociju, a to je spoj koji nekog muzičara učini velikim i izdigne ga od ostalih. Njegova reputacija je za svako poštovanje, a njegovo ime je već godinama sinonim za vrhunsko sviranje. Sama pomisao na ovaj koncert jako me raduje. Znam da su očekivanja velika, ali siguran sam da ćemo ih Vlatko i ja biti dostojni."

 

 

Vlatko Stefanovski i Stefan Milenković

Vlatko Stefanovski i Stefan Milenković

 

"Pratim Stefanovu karijeru još od kad je bio, kako su ga tada zvali, čudo od deteta", kaže Vlatko.

"On je violinista svetskog renomea i zaista mi je zadovoljstvo i čast što ću svirati sa njim. Interesantno je to što dolazimo iz različitih žanrova i mislim da ćemo napraviti jako zanimljiv spoj. Već na prvom sešnu video sam da se možemo prilagoditi jedan drugom i podsticati se međusobno. Reč je, bez ikakve sumnje, o velikom izazovu i velikom uživanju za obojicu."