Home

VESTI

Koncert godine: Bajaga i Instruktori, Van Gog, Hladno pivo

No Comments Koncerti

Tri velika rok benda iz Beograd i Zagreba – Bajaga i instruktori, Van Gog i Hladno pivo, održaće 28. decembra u Banja Luci zajednički prednovogodišnji "Koncert godine" u dvorani Borik!

Banjalučka publika i njihovi gosti te nedeljne večeri u Boriku imaće jedinstvenu priliku da čuju na istom mestu Bajagu i Instruktore, Van Gog i Hladno pivo, na rok spektaklu o kome će se pričati i koji će definitivno obeležiti kraj 2008. godine. A sve to uz ulaznicu od samo 12 konvertibilnih maraka!

Grad na Vrbasu centralna je tačka koja može privući zaljubljenike u dobru muziku iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, da sada "nulti" "Koncert godine", ubuduće postane tradicionalan decembarski festival.

Tri velika benda dolaze u Banja Luku na "Koncert godine" u izuzetno zanimljivim trenucima svojih karijera.

Hladno pivo nikad nije bilo bolje za konzumiranje – Mile Kekin i drugovi su u Banja Luci da podsete kako je bilo na njihovim spektakularno uspešnim koncertima, najpre u rodnom Zagrebu gde su pred oko 20.000 ljudi letos proslavili 20 godina postojanja, i potom na nedavnoj euforičnoj svirci, najvećoj do sada u Srbiji, pred 5.000 fanova u beogradskoj Hali sportova.

 

 Dobitnici prošle regionalne MTV nagrade, Van Gog u drugoj polovini ove godine su se manje-više koncertno primirili zbog snimanja novog albuma. Bend je sa starim hitovima "Neko te ima", "Kiselina" i "Klatno" protutnjio proteklih meseci festivalima Beer fest u Beogradu (uz svirku na Trgu republike) i na "Danima muzike" u Sarajevu, a sada stižu u Banja Luku sveži i u naponu kreativnih snaga, u očekivanju izlaska novog albuma sledeće godine.

Bajaga i Instruktori, prethodno uzdrmani iznenadnom smrću gitariste Ljubiše Bube Opačića, vraćaju se koncertnim aktivnostima na kraju godine, u kojoj obeležavaju dve decenije od izlaska jednog od poslednjh velikih albuma jugoslovenskog rokenrola i najznačajnijih izdanja benda "Prodavnica tajni". Dovoljno je reći "Plavi safir", "Verujem, ne verujem", "Život je nekad siv nekad žut"…

"Koncert godine" koji organizuju Long Play i banjalučki Title u dvorani Borik 28. decembra počinje od 20.00. Datum početka kupovine ulaznica i prodajna mesta biće saopšteni uskoro.

 

 

Koncert godine: Bajaga i Instruktori, Van Gog, Hladno pivo
28.12. dvorana Borik, Banja Luka 20:00

 

 

 

Autor Ivana Savićević 

Long Play