Home

VESTI

Koncert benda Nežni Dalibor

No Comments Koncerti

Koncert benda Nežni Dalibor

Koncert Nežnog Dalibora je zakazan za subotu i biće propraćen sa podrškom Kišobran ekipe. Otvaranje sezone u novootvorenom klubu "Gun" u Beogradu počinje večeras koncertom benda Elemental.

 

Nežni Dalibor je kao srednjoškolski bend osnovan 1995. godine u Vranju. Prvu postavu činili su: Ivica, Bane, Ljuba, Peđa i Milica.

 

Krajem 1998. godine Ivica, Bane i Ljuba odlaze na studije u Beograd, a bend sledeće godine ponovo počinje sa radom. Krajem 2000. godine grupi se priključuje gitarista Miomir. Posle nekoliko promena imena i više nastupa u Beogradu i Vranju, bend 2003. godine pravi pauzu u radu. Miomir 2005. odlazi u London, a Nežni Dalibor iste godine počinje svoj novi život kao tročlani bend. 
 
 
{xtypo_rounded1}Clubbing.rs muzički internet magazin u saradnji sa organizatorom vas vodi na ovo odlično dešavanje. Zainteresovani je potrebno da pošalju email na ulaznice at clubbing.rs koji sadrži ime, prezime i broj telefona. U subject obavezno napišite:"Koncert benda Nežni Dalibor"!{/xtypo_rounded1}
 
 
Dve godine kasnije diskografski debituju na kompilaciji „Jutro će promeniti sve?“ (PGP RTS) sa hit-singlom „Značajan događaj“. Bend od tog trenutka mnogo više nastupa, a u aprilu 2007. godine zajedno sa grupom „The Mothership Orchestra“, u okviru serijala koncerata „Scena Uživo! “, održali su rasprodat koncert u malom klubu Doma omladine u Beogradu, što je do tada bilo nezamislivo kada su u pitanju neafirmisani bendovi bez izdanja. 
 
 
Koncert benda Nežni Dalibor
Koncert benda Nežni Dalibor
 
Grupi se u međuvremenu pridružuje gitarista i tonac Dragan Novković, koji postaje značajno pojačanje Dalibora kad su koncerti u pitanju. Bend snima tri pesme u studiju Više elektrotehničke škole u Beogradu, koje objavljuju na kompilaciji „Zdravo, zdravo, zdravo“ (Kultur Akt, 2008).