Home

VESTI

Karte za Darka Rundeka rasprodate!

No Comments Koncerti

Darko Rundek i "Kargo orkestar" održaće poslednji zajednički koncert 17. decembra u Sava centru u Beogradu, gde će publika moći da prva i jedina dobije novi živi album "Live in Dom omladine", koga potom neće biti u slobodnoj prodaji.

 

Ulaznice za koncert Darka Rundeka i Cargo orkestra su rasprodate!!! Ko je stigao do svog primerka to vrednog parčeta papira, uz svaku kupljenu ulaznicu po ceni od 1.600 dinara, dobio je na poklon primerak novog živog albuma Rundeka i Carga "Live in Dom omladine" u izdanju Long Play-a!

 

Clubbing.rs u saradnji sa koncertnom agencijom "LongPlay" je dodelo dve karte najbržim posetiocima Clubbing.rs portala, koji su obavešteni o načinu preuzimanja karata. Zahvaljujemo se svima na učešÄ‡u!

 

Ekskluzivnosti beogradskog koncerta doprinosi i činjenica da će to biti poslednji nastup Kargo orgestra, čiji članovi nameravaju da se posvete drugim projektima.

 

 

Svaki primerak CD-a je numerisan sa ručno raÄ‘enim omotom, čiji je autor multimedijalna umetnička grupa Škart iz Beograda, dobitnici srebrne medalje na World Exhibition of Intentions: Eureka u Briselu (1993) i tvorci dizajna za brojne pozorišne, umetničke i medijske dogaÄ‘aje.

Koncert u Sava centru najaviće i kraj rada ove postave Cargo orkestra, čiji se neki članovi (Darko i Cargo ne žele otkriti koji) nameravaju posvetiti drugim projektima.

"Nakon sedam godina, prirodno je da neki ljudi krenu zasebnim putem i da se Orkestar promjeni. Predstojeći koncert u Beogradu je jedan od posljednjih u izvornom sastavu pa će posjetioci dobiti za uspomenu album snimljen uživo u Domu omladine prošle godine. Beogradska publika je izuzetna i to je način da joj se zahvalimo na podršci sve ovo vrijeme", kaže Rundek za Long Play.

Snimajući album "Ruke" (2002) Rundek je skupio grupu muzičara koja se do danas ustalila kao Cargo orkestar u postavi violinistkinja Isabel, bubnjar Ðani Pervan, klavir Dušan Vranić, trubač Igor Pavlica, trombonista Emanuel Feraz (Emmanuel Ferraz) i basista Bruno Arnal. Prvi živi album Rundeka i Cargo orkestra "Zagrebačka magla" pojavio se 2004. godine, a studijski "MHM A-HA OH YEAH DA-DA" 2006. godine.

"Zahvalan sam slučaju i okolnostima koje su me spojile upravo s ovim ljudima sa kojima jašem već sedam godina. Za to vrijeme smo snimili dva studijska i dva koncertna albuma i odsvirali preko sto koncerata u desetak zemalja Evrope. Za to vrijeme smo uspostavili svoj zvuk, način sviranja i usvojili repertoar od pedesetak pjesama, otvorenih uvijek novim interpretacijama", kaže Rundek.

Tokom turneje "Svitanja" po nekoliko gradova Srbije, Darko i Cargo su svoj drugi živi album snimili na koncertu 23. marta prošle godine u Domu omladine, na svom poslednjem gostovanju u Beogradu, gde su nastupili u četiri različita prostora – DOB-u, Pozorištu na Terazijama, Studentskom kulturnom centru i Domu sindikata.

"Koncert u Domu omladine je bio u sredini turneje i po mnogo čemu najizbalansiraniji. Za razliku od SKC-a u kojem se od publike jedva čuo bend ili Doma sindikata u kojem je falilo sviračkih avantura, publika u Domu omladine je bila sjajna i respektabilna, tako da smo lijepo plovili zajedno", kaže Rundek.

Zamisao da u istom gradu održi nekoliko koncerata u raznim dvoranama, Rundek je prvi put ostvario pre nekoliko godina na pet nastupa u rodnom Zagrebu, da bi potom objavio prvi živi album sa Kargo orkestrom "Zagrebačka magla" (2004).

"Zagrebačka magla" je kompilacija snimaka sa više koncerata, dok smo na ovom albumu pratili atmosferu jednog koncerta", ističe razliku Rundek.

Na "Live in Dom omladine" nalazi se 14 pesama: "12 ptica", "MHM A-HA OH YEAH DA-DA", "Sejmeni", "Makedo", "Put u sumrak", "Slick Senorita", "Ljubav se ne trži", "Podne", "Uzalud pitaš", "Zvuk oluje", "Kolo", "Wanadoo", "Apocalypso" i "Šal od svile".

 

 

Clubbing.rs u saradnji sa koncertnom agencijom "LongPlay" je dodelo dve karte najbržim posetiocima Clubbing.rs portala, koji su obavešteni o načinu preuzimanja karata. Zahvaljujemo se svima na učešÄ‡u!