Home

VESTI

Kamelot: Opera duhova ponovo u SKC-u

No Comments Koncerti

Američki power/progressive bend Kamelot ponovo je raspametio metalce u punoj Sali beogradskog SKC-a. Opera duhova orila se drugi put za malo više od godinu dana u Beogradu, u organizaciji "Terra nostra promotions".

Roj Kan i ekipa, dobro poznati sa albuma "Eternity", "Epica", "Black Halo", i drugih, omiljeni su među domaćom publikom koliko zbog svog književno/umetničko/muzičkog opusa, tako i zbog (uzvraćene) ljubavi prema Beogradu.

 

Na prethodnom koncertu, Kamelot su u SKC-u snimili materijal za live DVD reizdanje "Ghost opera", pa su najzagriženiji fanovi imali čast ne samo da ih čuju, već da u prvim redovima budu ovekovečeni na njihovom live izdanju. 

 

Jasno je onda zašto je uoči svirke nastala gužva, dok su metalci pivom rashlađivali vrelu atmosferu i toplo prolećno veče.

Nakon nekoliko (prilično nezapaženih) uvodnih pesama benda Forever Slave, grčki metalci Firewind napravili su moćno zagrevanje. "Between heaven and hell", "I am the anger", set lista uglavnom posvećena novijim albumima "Allegiance" i "Premonition", ali očekivano žestoka. 

 

Duža pauza, i Kamelot se pojavljuju na sceni nešto pre 23 h. I odmah kreću furiozno, upravo pesmama sa najnovijeg albuma. Masa u SKC-u svoju euforiju je iskalila neobično mirno, ujedinjena u uživanciji zvanoj Kamelot. Jedini problem bila je neizdrživa vrućina u zagušljivoj Sali, koja je, verovatno u kombinaciji sa previše piva, prouzrokovala i par kolapsa među sitnijim obožavateljkama.

"Rule the world", "When the lights are out", pa starije ali obožavane "Center of the universe" i "Soul society"… Zvuk je možda bio malo lošiji nego prošle godine, ali je koncert bio spektakularan. Kao i predgrupe, i Kamelot su bili oduševljeni prijemom publike koja je samo tražila još, još, još!

"Ghost opera", "Karma", dočekani "Fourth Legacy" i, za kraj, "March of Mephisto", nabacili su osmehe na lica metalaca, koji su posle koncerta kukali jedino kako bend, ipak, nije odsvirao pesmu "Elizabeth".

 

Kao da nam vrhunski koncert nije bio dovoljan, eto članova bendova ispred SKC-a, gde su ih čekali autobusi. Slikanje, deljenje autograma, trzalica… Svi su se družili sa fanovima, osim samog Kana, koji je posle ovakvog koncerta verovatno zasluženo otišao da odmori.

Nedostajaće nam Kamelot do sledećeg dolaska, ali ćemo Kana, kao jednog od 16 vokala projekta Avantasia, možda videti već ovog leta, na Castle festivalu.

 

 

 

Izvor

MONDO

Tekst – Bojana Zimonjić, foto – Petar Stojanović