Home

VESTI

John McLaughlin & 4th Dimension 6. novembra u Domu Sindikata

No Comments Koncerti

John McLaughlin & 4th Dimension 6. novembra u Domu SindikataMuzičar čije se ime izgovara sa puno poštovanja, John McLaughlin je gitarista koji konstantno osvaja nove vrhove u improvizaciji i suprostavlja se jačanju konzervativizma u džezu.
 
Zajedno sa svojim kvartetom „The 4th Dimension“, koga čine Garry Husband, Etienne Mbappe, Ranjit Barot, dolazi po drugi put u Beograd kome će još jednom pokloniti svirku od koje zastaje dah.
 

Prethodni koncert ovog vrhunskog muzičara u Beogradu zabeležen je na DVD izdanju “John McLaughlin & The 4th Dimension live @ Belgrade” objavljenog 2009. godine, koji je dobio pozitivne komentare kako od strane muzičkih kritičara, tako i od strane ljubitelja dobrog gitarskog zvuka.

Prema slavnim muzičarima, Jeffu Becku i Patu Methenyju, John McLaughlin je najbolji gitarista na svetu, a na listi magazina Rolling Stone "100 Greatest Guitarists of All Time” nalazi se na 49. poziciji. Kao odgovor na zvanje najboljeg, McLaughlin je skromno prokomentarisao “Imati muziku u životu je blagoslov. Ne postoje naslavniji u muzici, nije to kao u boksu. U muzici su svi pobednici.”

McLaughlin je jedan od retkih muzičara, a možda i jedini, koji je svirao sa dve legende, Milesom Davisom i Jimijem Hendrixem. “Volim dobar džez i dobar rock. Sazrevao sam tokom 1960, a te godine donele su toliko raznih muzičkih stilova. Pored Milesa, tu je i sjajan Coltraneov album “A Love Supreme” iz 1965. Do 1967. Postao sam fan Beatlesa I muzičara kao što su Eric Clapton i Jimi Hendrix koji su sjajno svirali na električnim gitarama.”

 

 

 John McLaughlin & 4th Dimension 6. novembra u Domu Sindikata

John McLaughlin & 4th Dimension 6. novembra u Domu Sindikata

 

 

Od „The Rolling Stones“-a, Carlosa Santane, gitarskog tria s gitaristima Pacom de Luciom i Larry Coryellom, do muzike za balet i Filharmoniju Los Anđelesa, u svojoj skoro 40 godina dugoj karijeri, John McLaughlin je snimio preko 40 albuma.

Ulaznice će biti u prodaji od petka, 3.10, po cenama od 2600, 3200 i 3900 na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama:  Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, “Ušće” Shopping centra i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs. Ulaznice se mogu kupiti i na više jednakih mesečnih rata bez kamate kreditnim karticama Komercijalne banke na četiri navedena prodajna mesta.

John McLaughlin and the 4th Dimension