Home

VESTI

Izveštaj: Bajaga i Instruktori

No Comments Koncerti

Izveštaj: Bajaga i InstruktoriPrvi od tri slavljenička koncerta povodom 25 godina karijere, Bajaga i Instruktori su u ponedeljak održali u ispunjenom beogradskom Sava centru. Koncert se pretvorio u veliku rođendansku žurku, potvrdivši Bajagi i Instruktorima i dalje status jednog od najpopularnijih ex-Yu bendova, ocenjuju srpski mediji, koji očekuju podjednako uspešne koncerte 29. i 30. decembra.

Radio-televizija Srbije na svojoj strani www.rts.rs konstatuje da je "već posle prve pesme, dvorana Sava centra bila je na nogama" i da su tako "Bajaga i instruktori dobili pravu potvrdu za uspeh, ali i najlepši poklon za jubilej".

Ugledna Politika ističe da Bajaga i Instruktori "lepši poklon pred Novu godinu da daruju Beogradjanima nisu mogli".

 

Clubbing.rs photo crew je naravno prisustvovao koncertu i zabeležio savršene trenutke. koncert je sve prisutne ostavio bez daha, kao što je postala praksa na Bajaginim nastupima. Respect. Fotke čekaju na vaše komentare 🙂

 

Izveštaj: Bajaga i Instruktori

 

"Seriju od tri rasprodata koncerta u Sava centru grupa Bajaga i Instruktori otvorila je u prepunoj velikoj dvorani. Publika je bila željna njihove muzike tako da u sali nije mogla 'ni igla da padne'", izveštava Politika.

Blic opisuje koncert naslovom "Žurka kod Bajage" i kaže da se "kad Bajaga i instruktori slave tolika količina pozitivne energije teško može opisati".

"Prvi od tri slavljenička koncerta koji su održali sinoć u punoj dvorani Sava centra dugo će se pamtiti…Bajaga je koncert otvorio pesmom 'Otkad tebe volim', a željna publika pozdravila ga je ovacijama. Prisutni su samo prvu pesmu odslušali sedeći, a već na taktove „Gore dole“ svi su skočili i pretvorili dvoranu u plesni podijum", primećuje Blic.

Beogradski dnevnik podseća da je "Bajagić nedavno rekao da bi voleo da sva tri koncerta budu najbolja, iako mu je tada zvučalo nerealno, izgleda da će mu se želja ostvariti".

Večernje novosti kažu da je bend Momčila Bajagića nastupio "u prepunoj dvorani Sava centra", da su se "nizali pretežno hitovi sa početka karijere najpopularnijeg rok benda bivše Jugoslavije", i da je na kraju zvaničnog dela koncerta "publika frenetično tražila i dobila još".

List Pres u naslovu kaže da je priređen "Spektakl Instruktora" i to "pred oduševljenom publikom Sava centra, na koncertu koji je trajao dva i po sata".

List 24 sata u naslovu ističe da "Bajagine 'Godine prolaze', ali uvek stiže i nova publika", i primećuje da se u Sava centru "u skoro dva sata regularnog dela, đuskalo, između ostalog, uz 'Verujem – ne verujem', 'Lepa Janja' i 'Ti se ljubiš na tako dobar način'…."

"'Buđenje ranog proleća' uz sopran Jadranke Jovanović, 'Poljubi me' u soul verziji Aleksandre Kovač i stare pesme s albuma 'Pozitivna geografija', samo su neki od specijaliteta sinoćnog koncerta kojim su Bajaga i Instruktori u Sava centru započeli beogradsku proslavu 25 godina rada. Iako se moglo konstatovati da su muzičari 'stažom' debelo nadmašili prosek godina svojih fanova, oni su ipak lako naveli publiku da 'podigne ruke i napravi još buke', kao i da se spusti do same bine i horski isprati čitav repertoar", piše list.

 

 

 

 

 

Organizator:

Long Play