Home

VESTI

Iskaz i Svedoci u Beogradu

No Comments Koncerti

IskazPančevačka hip-hop atrakcija Iskaz i Svedoci nastupiće u Beogradu u četvtrak 5. mart, u klub Batler, sa početkom u 22h.

 

Ovo će biti prva beogradska koncertna promocija ‘Teroija Haosa’ koji je objavila izdavačka kuća Multimedia records 2008. godine. 

 

Bend je nedavno objavio treći spot za numeru ‘Sve Za Nju’, koji je poslednji spot u okviru trilogije zasnovane na opštim uslovima čovekovog postojanja – rad (“Profil poroka”), stvaranje energije (“Budim se”), inspiracija, cilj, misija (“Sve za nju”).

 

Na zvaničnom Youtube kanalu benda Iskaz i Svedoci možete da pogledate ove spotove, kao i spotove sa prvog albuma ‘Natio’. Karte se prodaju na dan koncerta po ceni od 200 dinara. Klub Batler nalazi se u Francuskoj ulici broj 12 u Beogradu.

Iskaz

 

www.iskaz.com
www.myspace.com/iskazz
www.youtube.com/iskazz

Zoran Stefanov "Iskaz" se bavi muzikom od početka 2002. godine. Prva pojavljivanja lokalnog karaktera su se desila u nekoliko demo bendova, što je trajalo do pocetka 2004. godine. Ubrzo započinje rad na solo albumu i prilično se angažuje u realizaciji projekta Natio. Kroz tekstove obraÄ‘uje širok dijapazon tema, ali se akcentuju priče o psihologiji ličnosti i priče socijalnog karaktera. Ostvaruje uspešnu saradnju sa zapaženim izvoÄ‘ačima  srpske hip-hop scene kao što su Sunshine, Bad Copy, Suid i Marčelo. Uporedo sa radom na solo albumu, radi i na stvaranju autorskog materijala sa bendom O-Pozition gde ima ulogu MC-ja i pevača. Bend je rap-core muzičke orijentacije i do sada je postignuto mnogo u pogledu promocije imena i muzike benda.

Krajem 2006. album prvenac Natio je ugledao svetlost dana. Izdanje je u potpunosti samostalno kao i promocija istog. Za nepunih šest meseci album Natio je prezentovan pre svega putem spota za prvi singl Superzvezda na kojem gostuje Sky Wikluh i koji je dospeo u sam vrh radisjkih i televizijskih, putem video spota, top lista u Srbiji. Nakon Superzvezde svoju video formu doživljavaju numere Simuliran San i Nova Zora. Iskaz početkom 2007. kreće na turneju zajedno sa hip hop umetnikom Marčelom što doprinosi još većoj afirmaciji. 

Iskaz svoje poruke nakon snimanja prvog albuma na koncetima prenosi sa pratećim bendom Svedoci koji čine. Slobodan Bugarin (bubanj), Ivan Marković (gitara), Milica Mrdaković (violina), Danilo Parežanin (MC), Rodoljub Katić (klavijatura), Valentino Sauzer (bas) i Vlada Beatanga Jovanovič (DJ). Audio vizelni doživljaj na koncertima upotpunjuju VJevi ekipe 15 Minutes Pictures. 

Početkom 2008. Iskaz završava svoj drugi studijski album Teorija Haosa koji je objavljen od strane izdavačke kuće Multimedia Records. Album u stvaranje integriše bend Svedoci što doprinosi još boljem izrazu i kompaktnosti.