Home

VESTI

Irski bendovi u UK Parobrod

No Comments Koncerti

Irski bendovi u UK Parobrod

Ustanova kulture gradske opštine Stari grad “Parobrod”  12.9.2011. u 20:30h otvara „Rock & Dorćol“ koncertnu sezonu koncertom irskih bendova Patrick Kelleher and his Cold Dead Hands, School Tour i Catscars i na taj način prvi put formirati nezavisnu inostranu scenu u našoj ustanovi.

Nakon toga organizujemo još dva koncerta u septembru. Prvi je koncert benda „Multietnička atrakcija“ koji će biti održan 17. 9. 2011. u 20:30, dok će se koncert grupe „Stuttgart Online“ održati 24. 9. 2011. takođe u 20:30h.

 

Ulaz je slobodan za sva tri koncerta.
 
 
O Bendovima:
Patrick Kelleher and his Cold Dead Hands

 
Patrick Kelleher je najuspešniji mladi muzičar u Irskoj u protekle dve godine, član scene za kojeg se najviše veruje da će prvi postati internacionalno priznat i slavljen, a verujte nam da ja nova irska scena fascinatna. U Irskoj je već legenda i inspiracija za čitav val mladih DIY muzičara kućne radinosti, koliko zbog kvaliteta njegovog prvenca „You Look Cold“ (Osaka, 2009) koliko i zbog svoje šarmantne ličnosti. „You Look Cold“ je sasvim samoproduciran u Patrickovom domu, na albumu su korišćene 32 sprave za stvaranje zvukova (ukljućujući i jedna vrata), i mnogo je puta proglašen irskim albumom 2009.

 

 

 {mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=4DPLSVIm0TU|width=450|height=364{/mgmediabot2}

Patrick Kelleher and his Cold Dead Hands – Contact Sports

 

 

Multitalentovan sa neverovatno širokom sferom uticaja i interesa, od synth popa, New Ordera, ambijentalne muzike, Ariela Pinka i discoa do Rorya Gallaghera  i  Eurovizije (jedini  muzičar koji je u stanju uraditi precool obradu pesme s kojom je Irska 1993. osvojila Pesmu Eurovizije),  Patrick se vraća ovog leta sa još boljim, drugim, albumom „Golden Syrup“ (Osaka, 2011), ima čitav bend iza sebe (Cold Dead Hands) i puno ga više zanima kako naterati ljude na ples uz njegov ghost disco. „Ljudi ne plešu dovoljno u ovom gradu. Verovatno se radi o stidljivosti koju i ja osećam ali plesanje pomaže. Što više plešeš bolje se osećaš što to radiš.“ su njegove reči.

Patrick Kelleher slika bojama iz jedne drugačije palete, rezultati su zapanjujući do sada.
Kašika sirupa i plešite!
 
You Look Cold, debi album Patrick Kelleher & His Cold Dead Hands, veoma slavljen od strane kritičara, je objavljen 2009. na Osaka Records. Remix album “You Look Colder” je usledio 2010.

Drugi album, Golden Syrup, je objavljen u Irskoj 15. Jula 2011, a u ostatku svijeta će biti objavljen 12.9.2011. Krećući se dalje od pređašnjeg DIY/lo-fi zvuka sada ih nalazimo kako prigrljuju više gotični, minimal-synth zvuk podsećajući na manje poznate pionire električne muzike iz ranih osamdesetih kao Robert Rental i John Foxx, ali također blizak savremenicima poput Ariela Pinka i Johna Mausa.

Svirali su skupa sa Arielom Pinkom, Yeaseyer, Future Islands, A Flock of Seagulls, Little Dragon.

 

 

  {mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=ZkNuvGarnyQ|width=450|height=364{/mgmediabot2}
 Donal Dineen Presents :: CatScars
 

 
Catscars
 
Catscars je izdala svoj debi album „Construction“ u februaru 2011. Započela je rad na svom solo projektu kasne 2009. i nastupala je u raznolikim prilikama i po festivalima. Mnogo puta je svirala na Irskom državnom radiju i televiziji.  Ona je deo organizacije The Box Social, serije svirki koje su se dešavale kroz celu 2009. godinu sa ciljem promocije irske underground muzike i alternativnog i progresivnog prostora.
 
“Ovo je vrsta muzike koja nije smišljena u studiju, nego u laboratoriji ludog naučnika. Inspirisana Johnom Carpenterom, Vangelisom i (ne)zdravom dozom 80's New Wavea, Robyn Bromfield – alias Catscars – je izvajala zvuk pun filmske tenzije sa mračnom dušom u svom jezgru. Njeni živi nastupi koriste slike iz klasičnih sf i horor filmova  kao potkrepu stihovima, Catscars iskustvo će vas ostaviti bez daha.“ – State Magazine
 

 

 Irski bendovi u UK Parobrod

Irski bendovi u UK Parobrod

 

 

 
School Tour
 
Muzika School Tour-a je poput ronjenja, udarca, dronea. Mračna je i svetla, nekonvencionalna i lepa. Gerard koristi razne oblike neuobičajenih instrumenta i električnih igračaka da komponuje svoje pesme, praveći na stolu i bini jedan zabavni nered žica, pedala, tastera, dugmadi, prekidača, slajdera i drugih  sprava. Ovo ga razlikuje od drugih savremenika koji zure u nas povijeni nad svojim laptopima, i doprinosi misteriji. Muzika sfera.
 
Bonus: “Otkačena i prekrasna space-electronica stiže iz divljina Donegala i šalje trnce niz kičmu“ – Irish Times
“Dublinski veliki vezir muzičke dezorijentiranosti“  – Totally Dublin