Home

VESTI

Iron Maiden ponovo u Beogradu?!

No Comments Koncerti

Britanska hevi metal grupa Iron Maiden sviraće ponovo u Beogradu 10. februara 2009. godine – ovoga puta u Beogradskoj areni, potvrÄ‘eno je u toj instituciji.

Na sajtu www.ironmaiden.com trenutno nema podataka o petom beogradskom gostovanju slavnog benda, a u produkcijskoj kući "Avalon" koja je 2007. godine dovela "Ajron mejden" na Beogradski sajam, nisu mogli ni da potvrde, ni da demantuju informaciju o koncertu.

Iron Maiden je ove godine krenuo na svetsku turneju "Somewhere Back In Time" na kojoj svira pesme iz svog zlatnog doba (1980-1988).

Izgled scene na turneji "Somewhere Back In Time" u mnogme podseća na scenu čuvene "World Slavery" turneje iz 1984. i 1985. godine, kada je "Ajron mejden" na bini koristio motive egipatske mitologije.

 

Turneja "World Slavery" koja je trajala 13 meseci, važi za jednu od najdužih i geografski najopsežnijih u istoriji rok muzike. Iron Maiden je tada održao 220 koncerata na većini kontinenata, osim Afrike i Južne Amerike.

Usledila je takoÄ‘e izuzetno uspešna turneja "Somewhere In Time" (1986-1987), a Iron Maiden je tokom obe svirao i u Beogradu.

Poslednji beogradski koncert Iron Maiden bio je marta prošle godine na Sajmu gde se stisnulo 20.000 ljudi