Home

VESTI

Intimna Junx-a svirka za otvaranje “Brankowa”

No Comments Koncerti

Intimna Junx-a svirka za otvaranje “Brankowa”Bend Džinks (Jinx), koji je regionalnu popularnost stekao hitom “Tamo gde je sve po mom”, nastupiće u četvratk, 4. oktobra, na svečanom otvaranju zimske sezone u beogradskom baru “Brankow“. Svirka u “Brankowu” će ujedno biti i jedinstvena prilika da se Zagrepčani čuju u intimnijoj, klupskoj atmosferi.
  

Svoju reputaciju jednog od retkih sofisticiranih i inteligentnih retro pop bendova, kako ih nazivaju kritčari, sa malo dubljim vokalom pevačice Yaye, (Jadranka Ivaniš), potvrdili su i drugim hitovima kao što su “Na čemu si ti”, “Smijem se”, “Bye bye baby bye”…

   

Poslednje dve godine su imali koncerte u Beogradu povodom Dana zaljubljenih, koji su tada rasprodali Dom omladine, odnosno Studentski kulturni centar. Ipak, poseban je doživljaj čuti ih u manjem prostoru, gde će svakako imati i bolju komunikaciju sa publikom. S obzirom da će ih biti ukupno osmoro na sceni, jasno je da se očekuje više nego kvalitetan nastup.

 

Mi ne odustajemo od principa da muzika bude glavni cilj u celoj našoj priči, pa zato i radimo sa velikim brojem instumeneta. Veliko je zadovoljstvo kad puno ljudi učestvuje u muzici i zna se ko šta radi – kaže lider benda Coco Mosquito.

 

 

 Intimna Junx-a svirka za otvaranje “Brankowa”

Intimna Junx-a svirka za otvaranje “Brankowa”

 

 

BIOGRAFIJA

Jinx su osnovani 1993. godine u Zagrebu a ubrzo, postavši izuzetno koncertno aktivan bend po brojnim zagrebačkim klubovima, stiču kultni status. Prvi album Sextazy (1995) bio je na engleskom jeziku, da bi već drugi Second hand (1997) snimili na maternjem jeziku. Jinx u Bukureštu 1998. godine dobijaju prestižnu nagradu za najbolji novi bend istočne Evrope koji dodeljuje Radio France International. Treći album Pompei (1999) donosi hitove “Bye Bye Baby Bye”, “Na plaži” i “Koliko suza za malo sna”. Početkom 2001. bend priprema predstojeći četvrti album Avantura počinje, ali je to i početak kraja benda. Iako je pesma “Tamo gdje je sve po mom” harala top listama i na kraju zaslužila laskavo priznanje hita godine u Hrvatskoj, u proleće 2002. godine Jinx više ne postoje. Ponovo su se okupili 2007. i objavili album Na zapadu. Sledi koncertni Jinx Live (2008), i poslednji i trenutno aktuelni Diksilend (2010).

 

Rezervacije i sve info na 069 83 00 777.