Home

VESTI

ImprovE2.1 u Domu omladine Beograda

No Comments Koncerti

ImprovE2.1 u Domu omladine BeogradaI u prvom mesecu ove godine, nastavlja se serija nastupa i performansa, koje organizuju umetnici okupljeni oko ImprovE kolektiva,  u okviru platforme za kreativne izvođače, eksperimentatore i elektro-akustično- vizuelnu komunikaciju. 

    

Serijal, pod nazivom “ImprovE 2” je posvećen novom muzičkom performansu kroz izvedbe, instalacije, radionice i site specific intervencije. Kolektivu beogradskih muzičara se svakog meseca pridružuju gosti iz srpskog, eks-jugoslovenskog, balkanskog i evropskih regiona u raznim prostorima u i oko Beograda.
  

Drugi u serijalu performansa, pod nazivom ‘Psiho-akustika – Glečeri – Zvona – Igračke – Trube – Citre – Subjekti i Objekti’ biće održan 15. januara u Malom klubu Doma Omladine Beograda sa početkom u 21h. Program se satoji od 3 zasebne tačke.

 
Specijalni gost  ImprovE2.1 ovog meseca biće kompozitor, gitarista i producent na relaciji Beograd – New York, Igor Čubrilović. Igor će izvesti svoju kompoziciju za solo električnu gitaru ‘Glečeri’, koja se sastoji od glasnih sudara muzičkih intervala u stalnom pokretu, a koja spada u domen psiho-akustike i uticaja datog zvuka na trenutno psihičko stanje slušaoca.

 

 

 ImprovE2.1 u Domu omladine Beograda

ImprovE2.1 u Domu omladine Beograda

 

 

Na koncertu će nastupiti i gost iz Novog Sada trubač i virtuoz Nenad Marković, u duetu sa Lukom Ivanovićem, a.k.aLukatoyboy, i njegovim asortimanom igračaka i analogne elektronike. Njihov susret na ImprovE 2.1 biće slobodno improvizovan komad u nastajanju pred publikom u trenutku izvodjenja. Obojica umetnika su već nastupala na poznatom festival “Ring Ring”, u Beogradu, ali i na pozornicama širom sveta.

 

Koncert će otvoriti harfistkinja Milana Zarić, solo improvizacijom, u kojoj će pored harfe, učestvovati i Istočno-evropska citra, kao i metalo-zvučni perkusivni instrumenti, od balinežanskih zvončića i kineskih činela do tzv. bell-tree-a (drveta od zvona). Ova strukturisana improvizacija se bavi sudarom i komplementarnošću rezonanci žičanih instrumenata i metalnih udaraljki.

ImprovE2.1
15. januar 2013. U 21.00
Mali Klub Doma omladine Beograda, ulaz besplatan