Home

VESTI

H2O 6. maja u Beogradu

No Comments Koncerti

H2O 6. maja u BeograduLegende njujorške hardcore scene, H2O, 6.maja nastupiće na koncertu koji će se održati u klubu Livingroom, u okviru beogradskog SKC-a.

Kada se pomene "New York Hardcore", svakako jedno od prvih imena na koje će mnogi pomisliti je upravo H2O.

 

Bend koji je nastao 1995. godine, kao projekat Tobyja Morsa, koji je bio jedan od učesnika u stvaranju jedne od najuticajnijih hardcore scena na planeti, NY Hardcore. Kao pevač benda, Toby Morse je sa momcima koji ga prate uveo novi stil u NYHC scenu, melodični hardcore. 

 

Posle 4 albuma i više od 300.000 prodatih ploča širom sveta i nekoliko svetskih turneja sa imenima poput RANCID, MIGHTY MIGHTY BOSSTONES, AFI i mnogim drugima, nastaje pauza od 7 godina. U međuvremenu članovi i dalje učestvuju u stvaranju novih bendova kao što su HAZEN STREET i sviraju u bendovima poput JULIETTE LEWIS & THE LICKS.

 

 

 {mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=SZtGVENfBZ4|width=450|height=364{/mgmediabot2}
H2O će nastupiti u Studentskom kulturnom centru

 

2008 izdaju album “Nothing to prove” koji nikako ne predstavlja povratak, nego potvrdu svega što se dešavalo bendu u poslednjih 7 godina. Sve što se nalazi na albumu je istina i kao što i sam pevač Toby Morse, čija neverovatna enegija prosto obuzima svakoga ko prisustvuje koncertima H2O-a kaže. ”Ovo je album koji je najiskreniji, najtvrdji, najagresivniji, a ujedno i najmelodičniji za sada. Otkriva najintimnije detalje naših života. Zato nosi i taj naziv –jer su sve karte na stolu!”

Lokalna podrška bendu su i CITIZEN X sastavljen od članova bendova DogHouse, On the Run i Wall of Silence. Takođe će se pojaviti i HITMAN, bend koji je jedan od najstarijih i dalje aktivnih bendova sa balkanske hardcore scene. Oni ovom prilikom promovišu novi album pod nazivom “Overstand”, koji izlazi za izdavačku kuću Superhero Records iz Berlina. Cena karte u pretprodaji je 1000 dinara.

 

 

 

 

Izvor:

B92 Kultura