Home

VESTI

Grupa Gregorian prvi put u Srbiji

No Comments Koncerti

Grupa Gregorian prvi put u SrbijiU zajedničkoj organizaciji producentske kuće Haarlem S i Sava centra, svetska muzičko-scenska atrakcija, nemačko-engleska grupa Gregorian pod vodstvom Frank Peterson-a, tvorca kultnog projekta Enigma, održaće spektakularan koncert u Beogradu 10. marta, u Velikoj dvorani Sava centra.

Inspirisani gregorijanskim kanonskim pevanjem, Gregorian izvode obrade poznatih pop i rock pesama.

 

Osam vrhunskih pevača i pevačica Amelia Brightman (sestra poznatije Sare Brightman)  odevenih u odore monaha, stižu u Beograd sa svojim pratećim petočlanim bendom, impresivnom scenografijom i tehnikom kao i muzičko-scenskim nastupom kojim su već odavno osvojili publiku širom sveta. 

 

U maju 2009. godine povodom posete Pape Benedikta XVI Izraelu, nastupili na koncertu pomirenja u antičkom rimskom amfiteatru Beit She'an.

 

 

Grupa Gregorian prvi  put u Srbiji

Grupa Gregorian prvi put u Srbiji

 

 

Preko 5 miliona prodatih CD-a i DVD-a i preko milion oduševljenih posetioca njihovih live koncerata, govori nedvosmisleno da su tokom 11 godina rada Gregorian osvojili publiku različitih uzrasta u Evropi, Južnoj Americi, Aziji, Južnoj Africi, Meksiku i Sjedinjenim Državama, a broj njihovih poklonika iz dana u dan raste.

Vrhunski kvalitet vokala ovog jedinstvenog benda prepoznali su i Holivudski producenti, pa je muzika  Gregorian-a  prisutna i u filmskim hitovima kao sto su „Hari Poter“, „Gospodar prstenova“ i „Ratovi zvezda“.

Milioni prodatih ploča govore da Frank Peterson, genijalni producentski um  koji stoji iza grupe Gregorian, veoma dobro zna šta radi. To je već odavno pokazao uspehom projekta Enigma, kao i saradnjom sa velikim imenima muzicke scene kao što su Sarah Brightman, Ofra Haza, Jose Carreras, Alannah Myles, Placido Domingo, Andrea Bocelli i drugi.  

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=hZ3NZMb34_I|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Gregorian – Voyage, Voyage

 

 

Koncertom u Beogradu, Gregorian nastavljaju svoju svetsku turneju koju su započeli 2009. godine, povodom proslave 10. godišnjice postojanja. Na ovoj turneji pod nazivom „THE DARK SIDE OF THE CHANT TOUR 2011“  promovisaće album  "Masters Of Chant Vol. VII" na kome se nalaze sjajne obrade hitova Guns 'n' Roses, grupe U2, grupe ABBA, Depeche Mode, Kate Bush, Led Zeppelin, Snow Patrol, kao i najnoviji album „THE DARK SIDE OF THE CHANT“ koji se pojavio pre mesec dana.

O izuzetnom interesu publike za njihov novi koncertni projekat najbolje govori podatak da "Gregorian" samo tokom februara imaju čak 28 nastupa, sto ce reci da nemaju ni jedan dan pauze.. Svoju veliku popularnost i u ovim krajevima dokazali su 2009. i 2010. gostovanjima u susednoj Hrvatskoj kad su ulaznice za koncerte u Zadru, Dubrovniku, Puli i Zagrebu planule neviđenom brzinom pa su mnogobrojni ljubitelji ostali bez njih.

 

 

Oficijelna stranica benda:
www.gregorian.de