Home

VESTI

“Februarski džez” u Majiku

No Comments Koncerti

"Februarski džez" u MajikuNastavak džez programa u Majik-u, koji je započet početkom meseca sa idejom da predstavi najkvalitetnije postave na aktuelnoj domaćoj sceni. Do sada smo imali priliku da uživamo u večerima sa Milan Petrović Quartet-om, Eeva & Funk'd live act-om, kantautorom Ilijom Ludvigom…
  
Prvi naredni koncert održaće se 14. februara, na dan zaljubljenih. Uz muziku mladog beogradskog džez sastava, Dirty Mind Jazz Quintet, kojeg čini grupa talentovanih mladih beogradskih muzičara, pozivamo vas da provedete ovo veče kod nas, sa vama najdražim osobama.
  

U petak, 15. februara Acoustic blues duo priređuje muzičko putovanje uz zvuke delte reke Mississippi. Muziku velikana ovog zvuka kao što su Robert Johnson, Mississippi Fred McDowell, Muddy Waters…i mnogih drugih, izvodiće Ognjen Beader (gitara,slide gitara, vocal) i Dejan Stojković (gitara, slide gitara, vocal) Subotnji džez program poveren je Milan Petrović Quartetu, trenutno jednom od najaktivnijih bendova na našoj jazz sceni. Sviraju instrumentalni funk, blues, jazz, sa elementima popularne muzike. Muzika koju izvode bazirana je na temama sa albuma "Excursion" (2012, dobio sjajne kritike u Srbiji i okruženju) i na poznatim temama uz specifično izvođenje.

Preporučujemo vina, pršute i sireve kao dobar uvod za dobar provod.

Koncerti počinju od 21h a rezervacije obezbedite na broj 065 33 48 690

Dirty Mind Jazz Quintet je fusion jazz muzički sastav osnovan 2010 godine. Grupa svira svoju autorsku muziku na nastupima, od koje se izdvajaju originalne pesme u stilu modernog swinga i acid jazz-a, obrade standarada u novim aranžmanima, kao i fusion jazz instrumentale bazirane na tradicionalnim balkanskim motivima. Repertoar benda takođe čine standardi Swing, Latin, moderni Soul i Funk, kao i instrumentale Fusion i Modern Jazz pravaca.

 

 

 "Februarski džez" u Majiku

"Februarski džez" u Majiku

 

 

Članovi grupe su:

Milana Popović – Vokal
(Prošla prijemni za Berklee College, Peva u grupi Mistake Mistake i drugim soul/reggae bendovima, završila srednju muzičku školu Stanković, odsek za džez pevanje, diplomirala džez pevanje na Novoj Akademiji u Beogradu)

Srđan Mijalković – Tenor Saksofon
(Stalni je član policijskog džez orkestra sa kojim nastupa u Srbiji i regionu, studirao klasičan saksofon na FMU, član različitih smoothe jazz sastava)

Igor Mišković – Gitara
(Nastupao na Festivalu Umbria Jazz 2011 u grupi najboljih studenata Berklee kursa, diplomirao džez gitaru na Akademiji lepih umetnosti, učesnik brojnih džez radionica i kurseva, učio kod Radomira Mihajlovića – Točka)

Nebojša Obradović – Bubnjevi
(Svira u blues/rock/jazz sastavima u Beogradu, učio je bubnjeve kod Miroslava Karlovića – Karla)

Miloš Vukčević – Bas gitara
(Svirao u Prti BeeGee, Zemlja Gruva, učio bas gitaru kod Vladimira Novičića)

 

Dirty Mind Jazz Quintet nastupa redovno u klubovima u Beogradu kao i u regionu. Bend je nastupao i u okviru džez festivala u Akademiji 28 u Beogradu, na satelitskom programu RTS-a, kao i na otvaranju festivala REMAKE u Ustanovi Kulture Parobrod. 18.Januara 2012. bend je održao koncert u velikoj dvorani Doma Kulture Studentski Grad. Zabeležena su i zapažena gostovanja na Radiju B92 kod Brakusa "od 3 do 5" kao I nastup u okviru manifestacije "aprilski susreti" u SKC-u.

U decembru 2012 Dirty Mind je dobio nagradu za najbolju jazz kompoziciju na Festivalu Omladina u Subotici (umetnički direktor: Kornelije Kovač) za pesmu "Lost Wallet Blues". Bend planira snimanje singlova i spotova za autorske pesme i nastupe na jazz festivalima i festivalima savremene muzike u regionu.

Facebook stranica bend-a sa snimcima i ostalim informacijama: www.facebook.com/dirtymind