Home

VESTI

“Faithless” u Beogradskoj areni 22. marta

No Comments Koncerti

“Faithless” u Beogradskoj areni 22. martaKada je grupa “Faithless” u aprilu nastupala u “Ekspo centru", tražila se karta više.

 

Sada, Maksi Džez (Maxi Jazz) i Sister Blis (Sister Bliss) dolaze u znatno veću Beogradsku arenu, gde će održati veliki koncert 22. marta.

“Faithless” u Arenu dolaze sa punom koncertnom opremom.

 

Pored brojnih muzičara i vokala koji prate Sister Blis i Maksi Džeza, živi doživljaj pojačava vanserijska produkcija po kojoj su “Faithless” i zaslužili status globalnog dens fenomena.

 

Ulaznice po cenama od 1.990 dinara, kolko košta mesto na parteru, i 2.500 dinara za fan pit i tribine biće puštene u prodaju već od 16. decembra na blagajnama „Beogradske arene“, „Bilet servisa“, Doma omladine i Šoping centra „Ušće“. Zanimljivo je da su ovo najpovoljnije cene ulaznica za celu predstojeću turneju „Faithlessa“.

Obožavamo nastupe u Srbiji, publika je čudesna! Prvi put kada smo dolazili 2004. bili smo impresionirani neverovatnom energijom srpske publike. Za razliku od većine drugih bendova koji, ne znam zašto, retko sviraju u istočnoj Evropi, mi volimo koncerte u ovom delu Evrope jer publika je fantastična – rekao je Maksi Džez za “Blic”.

 

Faithless

Faithless

 

Odličan povod da u Beogradu ponovo vidimo jedan od najpopularnijih svetskih dens sastava jeste njihov novi, dupli album. “The Dance Never Ends” objavljen je 1. novembra i pored poslednjeg studijskog albuma “The Dance”, sadrži disk sa remiksima koje za “Faithless” radili Erik Prajz, Tiesto, Mark Night, ATFC i drugi.

Dok spremaju punu koncertnu turneju, autorski tandem Maksi Džez i Sister Blis uradiće i promotivnu seriju od deset nastupa u klupskom formatu pod imenom “Faithless Sound System”. Ta klupska turneja trajaće od 10. februara do 27. marta, kada će nastupati na festivalu “Ultra Music” u okviru prestižne “Winter Music” konferencije u Majamiju.

Samo u Beogradu, na dosadašnja tri koncerta, “Faithless” su nastupali pred više od 22.000 fanova. Ove godine bili su među glavni izvođačima na najvećim svetskim festivalima počevši od “Glastonberija”, “Global Gatheringa”, “Oxegena” do “Sigeta”.

Nastupali smo potpuno slomljeni od umora, leteli iz Nemačke u Englesku, pa ujutro se vozili za Belgiju. U trenutku kad bismo stigli do pozornice bili bismo potpuno prazni, bez imalo snage. Međutim, istog trenutka kad se popneš na pozornicu i osetiš taj huk iz publike koji te celog obuzima, neverovatna količina snage ulazi u tebe i to naše koncerte čini tako energetski snažnim – kaže Maks pred novi dolazak u Srbiju.

 

 

 Faithless

Faithless

Inače njihov naredni studijski album “Calling All The Faithful” već su nezvanično najavile dve nove pesme “Sun To Me” i “Not Going Home” koje su se pojavile u vidu remiksa Erika Prajza i Guia Borata. Uskoro se očekuju i prve singl verzije.

“Faithless” su pre 15 godina osnovala tri vodeća člana, MC i frontmen Maksi Džez, di-džej i klavijaturistkinja Sister Blis i producent benda „Rolo“.

Već sa prvim singlovima “Insomnia” i “Salva Mea” ulaze u prvih deset na britanskoj listi, dok na američkom tržištu oba singla ubrzo postaju fenomeni. Vrtoglav uspeh benda nastavljaju i njihovi sledeći hitovi “God Is A DJ”, “We Come 1” i “Muhammad Ali”, a prva tri albuma “Reverance”, “Sunday 8PM” i “Outrospective” postižu zlatne tiraže.

“Faithless” paralelno kreiraju euforiju i praktično menjaju pravila na svetskoj koncertnoj sceni svojim upečatljivim i energetski izuzetno nabijenim nastupima na velikim svetskim festivalima.

Među njihovim najvećim hitovima su i singlovi “Mass Destruction”, “I Want More” i “Miss U Less, See U More” sa albuma “No Roots”.

 
{xtypo_rounded1}Trilogija spotova

Kao poseban bonus uz dopunjeni dupli album “Faithlessa” “The Dance Never Ends” dolazi i novi spot za singl “Feelin’ Good”. Na singlu gostuje pevačica Dido, s kojom ovaj elektrosastav već ima jedan od najvećih hitova elektromuzike “One Step To Far”.

Takođe, novitet koji donosi Maksi Džez je i kontroverzna, ali odlična animirana trilogija spotova za pesme “Not Going Home”, “Tweak Your Nipple” i “Sun To Me”, koji su trenutno zaštitino znak sastava.{/xtypo_rounded1}

 

 

 

Izvor:
Blic