Home

VESTI

Elton John u Beogradskoj areni

No Comments Koncerti

Elton John u Beogradskoj areni

Popularni umetnik Elton Džon nastupiće 03. juna 2010. u Beogradskoj areni, koja i organizuje ovaj koncertni spektakl!

Elton Džon rođen je kao Rexinald Kenet Dvajt 25. marta 1947. godine u Britaniji.

Bio je veoma talentovan pijanista i dobio stipendiju Kraljevske akademije muzike, koju je pohađao od jedanaeste godine. Naredne četiri godine proveo je učeći na ovoj akademiji, gde je upoznao brojne buduće saradnike. Njegovi prvi nastupi bili su u bendu "Bluesology", koji je napustio 1967. godine, kada sa tekstopiscem, Bernijem Taupinom, osniva novu grupu i izdaje album "Empty Sky". Novi duet je na top-listama u Americi bio odmah posle Bitlsa.

 

Vrhunac karijere Džon je imao sedamdesetih godina, kada je u Americi održao dva koncerta, na kojima je bilo oko 100.000 ljudi, kada je dobio svoju zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih i kada je sa Džonom Lenonom snimio duet koji je izveo na Medison skver gardenu. Godine 1978. počinje da nastupa solo i postaje prvi "zapadni" pevač koji je imao turneju po bivšem SSSR-u.

90-ih godina vraća se na scenu i veliki uspeh beleži muzikom za animirani film "Kralj lavova" za koju je dobio Oskara.

Vlasnik je više od 50 hitova koji su bili na listi 40 najslušanijih, uključujući 7 pesama na broju 1 mnogih top-lista. Osvojio je nagrade: Oskar, Gremi, Toni i Zlatni globus. Elton Džon je postao član Rokenrol hola slavnih 1994, a titulu viteza Britanskog kraljevstva dobija 1997. godine zbog svog doprinosa kampanji u borbi protiv SIDE. Godine 1998. proglašen je od strane magazina "Bilbord" za trećeg najuspešnijeg umetnika svih vremena (ispred njega su bili samo Bitlsi i Madona).

Elton John u Beogradskoj areni

 Elton John u Beogradskoj areni

 

Izvodio je brojne hitove, među kojima su se izdvojili: „I'm Still Standing", „Don't Go Breaking My Heart", "Nikita", "Sacrifice", "Goodbye Yellow Brick Road", "Sorry Seems To Be The Hardest Word",… Jedna od najpopularnijih pesama Eltona Džona je "Candle in The Wind", koju je komponovao 1973. u čast Merilin Monro, ali je 1997. u izmenjenoj verziji izveo na sahrani britanske princeze Dajane, sa kojom je bio dugogodišnji prijatelj.

 

On je jedan od najuticajnihih pripadnika xet seta u Velikoj Britaniji.

U prodaji su ulaznice po cenama: 3950, 5950, 6950, 7950 i 8950 dinara. Karte se mogu nabaviti na sledećim prodajnim mestima: biletarnica Beogradske arene, Dom omladine, knjižara Delfi (SKC), Bilet servis, Eventim, kao i putem sajtova www.arenabeograd.com i www.tickets.rs.

 

 

 

Organizator:

Arena Beograd