Home

VESTI

Elton John dolazi u Beograd

No Comments Koncerti

Elton John dolazi u Beograd

Popularni muzičar će nastupiti 3. juna 2010. u Beogradskoj areni, koja je organizator koncerta.

Elton John je rođen kao Reginald Kenneth Dwight 25. marta 1947. godine u Britaniji.

Kao veoma talentovan pijanista dobio je stipendiju Kraljevske akademije muzike, koju je pohađao od jedanaeste godine. Naredne četiri godine proveo je učeći na ovoj akademiji, gde je upoznao brojne buduće saradnike.

Njegovi prvi nastupi bili su u bendu Bluesology, koji je napustio 1967. godine, kada sa tekstopiscem, Bernie Taupinom, osniva novu grupu i objavljuje album "Empty Sky". Novi duet je na top-listama u Americi bio na drugom mestu, odmah posle grupe The Beatles.

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=3xwTTk66LPs|width=450|height=364{/mgmediabot2} 

 
Vrhunac karijere je imao sedamdesetih godina, kada je u Americi održao dva koncerta, na kojima je bilo oko 100.000 ljudi, tada dobio svoju zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih, kao i kada je sa Johnom Lennonom snimio duet koji je izveo na Medison skver gardenu.

Godine 1978. počinje da nastupa samostalno i postaje prvi "zapadni" pevač koji je imao turneju po bivšem SSSR-u.

Tokom 1990-ih godina vraća se na scenu i veliki uspeh beleži muzikom za animirani film "Kralj lavova" za koju je dobio “Oskara“.

Vlasnik je više od 50 hitova koji su bili na listi 40 najslušanijih, uključujući 7 pesama na broju 1 mnogih top-lista.

 

Osvojio je nagrade Oskar, Grammy, Tony i Zlatni globus. Postao je član Rokenrol hola slavnih 1994, a titulu viteza Britanskog kraljevstva dobija 1997. godine zbog svog doprinosa kampanji u borbi protiv AIDS-a.

Iste godine proglašen je od strane magazina Billboard za trećeg najuspešnijeg umetnika svih vremena (ispred njega su bili samo The Beatles i Madonna).

Napisao je i izvodio je brojne hitove, među kojima su "I'm Still Standing", "Don't Go Breaking My Heart", "Nikita", "Sacrifice", "Goodbye Yellow Brick Road", "Sorry Seems To Be The Hardest Word",…

Jedna od najpopularnijih pesama čiji je autor je "Candle in The Wind", koju je komponovao 1973. u čast Maryilin Monroe, ali je 1997. u izmenjenoj verziji izveo na sahrani britanske princeze Dajane, sa kojom je bio dugogodišnji prijatelj.

Informacije o početku prodaje ulaznica i njihovoj ceni biće naknadno objavljene, najavili su organizatori.

 

 

 

 

Izvor:

B92.net

Youtube.com