Home

VESTI

Drugi “Fest” u Zemunu

No Comments Koncerti

Drugi "Fest" u ZemunuNa drugom koncertu u organizaciji portala Rocksvirke.com, 28. decembra u zemunskom klubu „Fest“(Gradski park 2 – Sportski centar Pinki) nastupiće beogradski bendovi Kraljevski apartman, Sabirni centar, Bulevar vodenih mozaika i kantautorka Anita Iličić iz Kikinde.

  

KRALJEVSKI APARTMAN:
 
Beogradski hevi metal bend nastao je 1983. godine kada su i snimili prvi LP pod nazivom „Seti se Moje Pesme“.
  

Par meseci kasnije, grupa se razišla. Ponovo su se okupili nakon 13 godina sa željom da sviraju za svoju dušu, bez snimanja albuma, spotova i kaseta.  Polako počinju sa svirkama po celoj Srbiji i dobijaju sjajne kritike od domaće i strane publike. U toku karijere snimili su pet albuma, od kojih je jedan, „Izgubljen u vremenu“, proglašen albumom godine od strane čitaoca i urednika magazina „Rock Express“. Tokom ove godine imali su dosta svirki, kako u Srbiji tako i u regionu. Na Festu će svirati stare stvari, ali i pesme sa najnovijeg albuma „Igre bez pravila“. S novim albumom, Apartman je predstavio i novu postavu, koju sada uz udarnu trojku Zorana Zdravkovića, Zorana Bakija Radovanovića i Zorana Lotketa Lalovića čine Nebojša Maksimović i Vladimir Rajčić.

 

BULEVAR VODENIH MOZAIKA:

Beograđani sviraju četiri godine. U početku su svirali po lokalnim klubovima, a prvi ozbiljniji nastup imali su u Novom Pazaru na Muzičkom Festivalu „Stari grad“. Prema njihovim rečima, "Bulevar vodenih mozaika" na sceni je osoba koja daje deo sebe, koja poklanja sebe drugima i njihove pesme su proizvod svega toga.

Koča – (vokal, gitara), Bogda – (bas gitara), Dule – (gitara), Borko – (bubnjevi) i Anita – (prateći vokal) svoju muziku opisuju kao mešavinu roka, džeza i zvuka novog talasa. Svoj debi album snimili su ove godine pod etiketom RockSvirke.

SABIRNI CENTAR:

Iz neobaveznog jam session-a, pre četiri godine rodila se ideja o nastanku benda, a 2010. počeli su da sviraju autorske pesme. Nenad Jovanović (Gitara, Vokal), Mihailo Arnaut (Bubnjevi), Lazar Kačarević (Gitara)i Milan Knežević (Bas gitara, Vokal) sviraju čist rok koji je, prema njihovim rečima, zaboravljen na ovim prostorima. I pored toga, što su članovi benda veliki poštovaoci rada Dušana Kovačevića, naziv benda nema baš mnogo toga zajedničkog sa popularnim filmom. Sabirni Centar opisuje nešto što se mora dogoditi, ono što je neizbežno. Svojom muzikom i tekstovima, bend želi da dokaže da se mnogo dobrih stvari nalazi ispod kože, i da je taj put dostojan i postojan. Njihov prvi album će uskoro biti objavljen, a demo snimci se mogu poslušati na jutjubu.

 

 

 Drugi "Fest" u Zemunu

Drugi "Fest" u Zemunu

 

 

ANITA ILIČIĆ:

Anita Iličić, kantautorka. Živi u Kikindi i muzikom se bavi dugo vremena. Piše i komponuje, peva i svira na gitari. Do sada je nastalo trideset pesama i u predstojećoj godini u planu je snimanje albuma. Do sada je uglavnom nastupala sama, a u poslednje vreme u priču je uključena još jedna gitara, povremeno i violina, a započela je i saradnja s autorskim bendom „Bulevar vodenih mozaika“. Sarađivala je i sa drugim muzičarima i bendovima. Nastupala je u kafićima, klubovima, kulturnim centrima, radio-stanicama. Pre dve godine stigla i do Španije gde je nastupala u toku letnje sezone.
        
Satnica:

22h Anita Iličić i Aleksandar Kovačević (kantautori)
22.45h Sabirni centar
23.45h Bulevar vodenih mozaika
00.45h Kraljevski Apartman

Ulaz se naplaćuje 400 dinara, a sve informacije u vezi sa rezervacijom stolova i separea, od 15 pa do 23 časa mogu se dobiti na broj 063 700 81 50.