Home

VESTI

Dropkick Murphys prvi put u Srbiji!

No Comments Koncerti

Dropkick Murphys prvi put u Srbiji!PRVI PUT U SRBIJI: DROPKICK MURPHYS! Na njihovim koncertima publika horski peva, atmosfera je gotovo fudbalska, a pozitivna energija koju bend isporuči sa bine prosto je neverovatna. Jedan od najvećih aktuelnih punk bendova na svetu – DROPKICK MURPHYS konačno dolazi u Srbiju!
  

U sklopu evropske turneje kojom obeležavaju dve decenije postojanja majstori iz Bostona posetiće Beograd.
 

Koncert će biti održan u sredu 8. februara 2017. u Domu omladine Beograda. Na ovoj turneji pratiće ih legendarni hardcore sastav SLAPSHOT koji sami članovi Dropkick Murphysa navode kao jedne od uzora iz mladosti. Slapshot je u dva navrata svirao u Beogradu, daleke 1992, kao i dve decenije kasnije, ali nema sumnje da će se ovaj njihov nastup u mnogome razlikovati od prethodna dva, obzirom da će Choke i ostatak ekipe nastupiti na velikoj sceni i pred definitivno mnogo više publike.

 

 

 Dropkick Murphys prvi put u Srbiji!

Dropkick Murphys prvi put u Srbiji!

  

Dropkick Murphys nastali su 1996. godine svirajući punk rock sa elemetima irskog folka. Prvi put šira javnost saznala je za njih naredne godine kada ih je prijateljski bostonski ska-punk bend Mighty Mighty Bosstones poveo na turneju kojim je promovisao svoj tada akuelni album “Let’s Face It”. Nedugo zatim i Dropkick Murphys objavljuju svoj album prvenac “Do Or Die” koji je bio pravo osveženje na pomalo monotonoj američkoj punk sceni. Album je producirao Lars Frederiksen iz Rancida a iza benda staje izdavačka kuća “Hellcat Records”. Kada je originalnog pevača Mike McColgana (gledali smo ga kao frontmena Street Dogs na Exitu 2012) ubrzo zatim zamenio Al Barr iz sastava Bruisers, mnogi su bili skeptični pomislivši “neće to više biti to”. Već naredna ploča “The Gang’s All Here” pokazala je upravo suprotno, obzirom da je svetska popularnost Dropkick Murphysa rapidno porasla. Bend se i dalje držao punk rocka sa primetno više upliva elemenata irskog folka. Uveliko u to vreme velike koncertne sale bile su rasprodate na tradicionalnim St.Patrick’s Day vikendima.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=9d8SzG4FPyM|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Dropkick Murphys – Rose Tattoo

 

 

Na narednom albumu „Sing Loud Sing Proud“ koji se pojavio 2001. godine zvuci tradicionalnih irskih instrumenata (mandolina, gajde, harmonika, frula) učinili su da Dropkick Murphys postane svetska atrakcija i predvodnik takozvanog Celtic punk zvuka.

 

 

Dropkick Murphys prvi put u Srbiji!

Dropkick Murphys prvi put u Srbiji!

 

 

Singl „Tessie“ iz 2004. vinuo je Dropkick u orbitu. Bio je to prvi njihov mainstream hit, koji se vrteo i veoma visoko kotirao na raznim svetskim top listama. Album iz naredne godine „The Warrior’s Code“ sa velikim hitom „I’m Shipping Up To Boston“ bio je poslednji objavljen za Hellcat. Naredna tri, objavili su za sopstvenu „Born&bred“ etiketu. Božićna evropska turneja sa legendarnim The Pogues, približila je Dropkick Murphys i publici koja nije isključivo iz punk priče.

 

 

 {mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=P3WZL2cmpv4|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Slapshot – Hang Up Your Boots

 

 

Ulaznice po promo ceni možete kupiti od utorka 1. novembra za samo 2000 dinara na svim prodajnim mestima mreže Gigstix i Eventim, u Fenixu i na blagajni Doma Omladine, kao i na sajtovima www.gigstix.com i www.eventim.rs. Nakon rasprodaje ograničenog kontigenta, cena ulaznice će iznositi 2500 dinara, dok će se na dan koncerta ulaznice moći kupiti za 3000 dinara.