Home

VESTI

Dodatnih 500 karata za Faithless

No Comments Koncerti

Dodatnih 500 karataNajveći svetski dens sastav Faithless održaće ekskluzivni koncert u subotu 24. aprila u beogradskom BelExpo centru. S obzirom da je na zahtev Avalon produkcije povećan kapacitet, na koncertu se očekuje 3000 posetilaca! Dodatnih 500 ulaznica po jedinstvenoj ceni od 2990 dinara prodaju se na blagajnama Bilet servisa, Kard servisa i Eventima.

 

Fenomenalni britanski bend koji predvode Maxi Jazz i Sister Bliss u Srbiju dolaze u okviru serijala ekskluzivnih koncerata koji predstavljaju uvertiru za njihovu veliku festivalsku turneju.

 

Faithless su već potvrđeni kao hedlajneri festivala Sziget, Oxegen, T in the Park, Global Gathering, a nedavno su najavljeni i kao zvezde glavne bine ovogodišnjeg Glastonbury festivala. Sad je već i zvanično, novi album dens velikana zvaće se "The Dance" i fanovi ga očekuju već 16. maja.

Nedavno objavljeni video za pesmu "Not Going Home" bio je najgledaniji na YouTube-u te nedelje, dok je posetiocima popularnog sajta bila posebno interesatna provokativna erotska verzija ovog animiranog spota. Faithless u punoj koncertnoj postavi dolaze na ekskluzivni koncert u Beogradu, što je poznato kao neprikosnovena koncertna atrakcija.

 

 

Faithless

 

 

Pored brojnih muzičara i vokala koji prate Sister Bliss i Maxi Jazza, živi doživljaj pojačava uvek vanserijska produkcija po kojoj su Faithless zaslužili status globalnog dens fenomena. Faithless u Srbiju dolaze u desetočlanoj postavi uz još blizu 20 ljudi iz menadžmenta i produkcije koja putuje sa bendom u nekoliko šlepera i velikih noćnih "tour" autobusa.

Sam bend kreće se privatnim avionom, a pored frontmena Maxi Jazza i Sister Bliss na sistemu klavijatura, Faithless na koncertima čine još i gitarista, basista, bubnjar, perkusionista i prateći vokali. Zanimljivo je da Sister Bliss sa sobom vodi i dadilju za svog trogodišnjeg sina Nejtana od kojeg je, kako u menadžementu tvrde, nerazdvojna. Otud i zahtev za dečijom sobom u hotelu, pored ostalih garderoba za muzičare, kancelarija za produkciju i raznih bekstejdž prostorija.

Velika ogledala i luksuzno opremljene garderobe imaće frižidere u kojima se pored prirodnih voćnih sokova i vode, prema rajderu očekuju i selekcija piva "Heineken" i "Grolsch", te velike količine izotoničnog sportskog pića "Lucozade" i limenki energetskog pića "Red Bull". Zanimljivo je da su Faithless tražili izbor nekoliko vrhunskih domaćih vina po preporuci Avalon produkcije, dok je posle uspešnog koncerta mesto za šampanjac rezervisano isključivo za "Laurent Perier Rose" koji se teško može nabaviti na ovim prostorima.

Izbor hrane nije ni najmanje komplikovan, ali je primetan akcenat na svežem voću i ceđenim sokovima. Ipak, Faithless i njihova brojna pratnja nemaju neke specifične zahteve u vezi sa hranom, osim da posle tonske probe bude organizovana velika večera zatvorenog tipa nekoliko sati pred koncert.

Vrata BelExpo centra u subotu 24. aprila otvaraju se u 21 čas, dok već od 22:00 prvi na scenu izlaze domaće elektro zvezde The Good Guys čiji će audio-vizuelni nastup pripremiti publiku za energetsku razmenu na samom početku turneje najvećeg svetskog dens sastava.

Faithless počinju svoj koncert u 23:30 kada se sa bine očekuju neki od najvećih hitova benda kao što su "Insomnia", "God is a DJ", "Salva Mea", "Music Matters", ali i neke pesme sa vrlo iščekivanog albuma " The Dance".

Detalji scenografije još uvek nisu sasvim poznati i jedino bend u ovom trenutku zna kako će da izgledaju novi koncerti uvek svirački atraktivnih i scenski vrlo konkretnih Faithless. Posle kratke pauze za tehničku promenu, na scenu izlaze tri disk džokeja Red Bull muzičke akademije Saša Radosavljević, SevdahBABY i Nemanja Bošković sa kojima će ekskluzivni koncert postati celonoćna žurka do ranih jutarnjih časova.