Home

VESTI

“Dirty Beaches” u KC Gradu

No Comments Koncerti

"Dirty Beaches" u KC GraduDirty Beaches je Alex Zhang Hungtai, mistični transpacifički nomad istorije rastrzane izmedju Tajvana, Toronta, Honolulua, Montreala i Vankuvera.
  

Njegov izraz, kao što je to slučaj sa mnogim harizmatičnim solo izvodjačima, toliko je ličan, kompaktan i autentičan da ga je skoro neumesno opisivati ustaljenim jezikom muzičke kritike. Ako ste početkom 2011. naleteli na neku od mnogobrojnih recenzija njegovog do sada najznačajnijeg ostvarenja – albuma Badlands, nije bilo teško zaključiti da se dugo nije pojavilo izdanje o kome se pisalo toliko slikovito i nadahnuto.
  

Olako bi ovu muziku mogli spakovati u koš poslednjih godina eksplodirale lo-fi scene. Ali, specifična atmosfera i filmičnost koju ona nosi nagnale su mnoge da opis potraže u estetici velikana pokretne slike kao što su David Lynch, Jim Jarmusch, Quentin Tarantino, Wong Kar Wai, pre nego u bilo kojoj epohi istorije popularne muzike…Alexu će predstojeći koncert biti prva poseta Beogradu na njegovom neprestanom putu oko sveta, a septembarska turneja prva na kojoj će u Evropi nastupati uz podršku drugih muzičara na bini.

 

Pre Dirty Beaches nastupiće beogradske skupine Stray Dogg i Tough Guys of America. Jedni tih dana pred kraj, drugi koju nedelju pred snimanje svojih drugih po redu izdanja.

 

 

 "Dirty Beaches" u KC Gradu

"Dirty Beaches" u KC Gradu

 

 

Prvi set od 50 karata za ovaj koncert naći će se u pretprodaji od 23. avgusta po ceni od 500 dinara. Ostale karte će u pretprodaji kostati 650 a na dan koncerta 800 dinara. Karte se mogu naći na šanku KC Grad i prodavnici ploča Pinball Wizard (Makedonska 30).

Dirty Beaches (Vancouver)
www.dirtybeaches.bandcamp.com

Stray Dogg (Beograd)
www.straydogg.bandcamp.com

Tough Guys of America (Beograd)
www.toughguysofamerica.bandcamp.com

 

 

Organizacija
www.supersizeshe.com