Home

VESTI

Demo Masters 15 u nedelju u DOB-u

No Comments Koncerti

Demo Masters 15 u nedelju u DOB-uNakon 14 kvalifikacionih večeri DEMO MASTERS koncertnog serijala, u nedelju, 9. marta od 20 časova u Klubu Doma omladine Beograda, biće održano prvo od dve večeri baraža.

  

Takmičiće se bendovi: SILENT ACT (hevi rok, modern metal/Beograd), IMPULS (pab rok/Beograd), ZVUČNI ZID (rokenrol, hevi rol/Beograd), SUBJEKTIVNI SUD (rok, rege, fank/Beograd), SPUNK (hard kor, pank metal/Sremska Mitrovica) i ATOMIC SHADOWS (metal, rok, rege/Beograd).
 

Kao gostujući bend, van takmičarske konkurencije nastupiće BUŠMANI (pank rok/Bajina Bašta).

Članovi žirija Demo Masters takmičenja su: Vladimir Janković Džet, predsednik žirija; Olga Kepčija, Radio Beograd 202; Stevan Gojkov, glavni i odgovorni urednik magazina „Bravo“; Galeb Nikačević, predstavnik Doma omladine Beograda; predstavnik portala Tajm Mašin Mjuzik i Milan Ćunković, muzički novinar. Gostujući član žirija ove nedelje je Marko Čapljić, solista u horu VIVA VOX.

Pored žirija i publike svoje glasove daju i bendovi koji nastupaju, a glasa se po principu 3-2-1.

Pobednici Demo Masters takmičenja, između ostalih nagrada, dobiće i ekskluzivnu priliku da sledećeg leta nastupe na Platou Milana Mladenovića, u okviru programa „Koncerti na zidiću“ Doma omladine Beograda. Takođe, medijski prijatelji ovog takmičenja – BRAVO magazin, Radio Beograd 202, dnevne novine 24 Sata, pobednicima će obezbediti adekvatnu medijsku promociju.

Ovo najpopularnije i najdugovečnije takmičenje neafirmisanih rok grupa u našoj zemlji, od novembra prošle godine, ponovo je deo programa Doma omladine, kao prva i veoma posebna najava proslave 50 godina ove institucije kulture i obrazovanja, tokom 2014. godine.

Do sada je u ovom serijalu DEMO MASTERS takmičenja nastupilo preko 100 bendova, sa ukupno oko 600 muzičara. Svi se slažu da je kvalitet bendova koji se takmiče izuzetan i da je bilo veoma teško odabrati najbolje. Posle dve večeri baraža, u okviru kojih će još po dva benda dobiti priliku da se plasiraju dalje, sledi velika borba u polufinalu.

 

 

 Demo Masters 15 u nedelju u DOB-u

Demo Masters 15 u nedelju u DOB-u

 

 

Na prvom Demo masters koncertu, održanom 10. novembra u Domu omladine Beograda, dalje su po glasovima žirija prošli bendovi Salvation zero i Enormna blajsna, dok je publika najveći broj glasova dala bendu Kasirke i poslala ih u sledeći krug takmičenja. Na drugom koncertu, 17. novembra, još tri benda koja su se plasirala su se u dalje krugove takmičenja. Po glasovima žirija najbolji su bili Vrane kamene i Yox, dok je publika najviše glasova dala bendu Orest. Treće koncertne večeri Demo masters takmičenja, 4. decembra po odluci žirija dalje su se plasirali bendovi Convoy iz Šapca, koji svira rok-bluz, i crno-talasni Bulevar vodenih mozaika iz Beograda, dok je publika najviše glasova dala beogradskoj alt-rok grupi Crveni storno. Na četvrtom koncertu u serijalu Demo masters, 8. decembra po odluci žirija dva benda koja su prošla u dalje krugove takmičenja su Besne gliste i Regulator, dok je publika najviše glasova dala sastavu Case Remnant.

 

Pobednici petog izdanja Demo masters takmičenja izabrani su 15. decembra: po odluci žirija najbolja su bila dva benda iz Beograda Front (pank rok) i Loud (metal stoner rok) iz Beograda, dok je favorit publike bio nu metal sastav Microwave iz Vršca. Na šestom koncertu, 22. decembra, još tri benda plasirala su se u dalje krugove takmičenja. Po odluci stručnog žirija, najbolja su bili rok bend Shuffle iz Aranđelovca i Iznebuh, akustičari iz Beograda. Publika je najviše glasova dala beogradskom fank rok sastavu Quarterbuzz. Na poslednjem koncertu u 2013. godini, koji je održan 29. decembra, prema glasovima publike najbolji je bio sastav Nemesis (Arch Enemy tribjut), dok su po mišljenju žirija tri benda zaslužila da se plasiraju dalje: Miraz (Mizar tribjut), Lavlja gandža (brit rok tribjut) i Insane (Machine Head, Pantera, Fear Factory tribjut). Još tri benda plasirala su se dalje, na koncertu 26. januara 2014. godine. To su po odluci žirija The 11th Commandment (melodik/ded metal, Vranje) i Drž'te mačke (pank-rok, Niš), dok je publika najviše glasova dala bendu Huti Ota Tre (rok/hip-hop/pank, Zaječar). Demo Masters 10 održan je 2. februara u Domu omladine – po odluci žirija, najbolji su bili su bendovi INFINITIV (alternative/doom metal/grunge) iz Požarevca i DINGOSPO DALI (alternativa) iz Beograda. Publika je najviše glasova dala nu metal/rapcore bendu ZERROKILLS iz Požarevca.

 

Demo Masters 11 održan je 9. februara, a najviše glasova po mišljenju i stručnog žirija i publike dobio je fanki sastav Unija ludaka iz Beograda. Žiri je drugo mesto dodelio bluz rok sastavu Kiza Bluza (Beograd/Zaječar), dok je po mišenju publike drugoplasirana metal tribjut grupa Forbidden Past iz Jagodine. Koncert Demo Masters 12 je održan 14. februara, a i po mišljenju žirija i publike najbolje plasirani je bend Morfium (hard-rok/Inđija). Drugo mesto po odluci žirija pripalo je sastavu Orwel (Iron Maiden, Judast Priest, DIO tribjut/Beograd). Treće mesto dele Evakuacioni izlaz (hard-rok/Beograd) i Without Fear (Nightwish, Evanscence, gothic tribjut/Zrenjanin), po odluci žirija i publike. Na koncertu Demo Masters 13 po odluci žirija, sa izjednačenim brojem glasova, dalje su zaslužila da idu dva benda iz Novog Sada: Gernika (alt rok) i Wolfram (metal). Publika je najviše glasova dala bendu San debelih žena, beograđanima koji sviraju komik rok. Poslednje kvalifikaciono veče održano je 2. marta u DOB-u, kada su, po odluci žirija, dalje prošli beogradski sastavi BRICKS AND CANS (rokabili, rokenrol 50-e i 60-e kaver) i EXERI (60-e i 70-e tribjut). Po mišljenju publike najbolji je bio bend DRUM iz Požege, koji svira autorski rok.

Predstavljamo vam mlade muzičare i otkrivamo nove talente!

Dođite na DEMO MASTERS u Dom omladine Beograda i glasajte za svoje favorite – pošaljite omiljene bendove u veliko finale zakazano za maj 2014. godine!

DEMO MASTERS 15
Nedelja, 09. mart 2014. u 20:00
DOB//Klub

Cena ulaznice: 100 dinara.