Home

VESTI

Demo Masters 14 u nedelju u DOB-u

No Comments Koncerti

Demo Masters 14 u nedelju u DOB-uU nedelju, 2. marta od 20 časova, u Klubu Doma omladine Beograda održaće se još jedan koncert iz serijala DEMO MASTERS.

  

Nastupiće bendovi: SKAGETHER (ska, pank, rege/Subotica), EXERI (60-e i 70-e tribjut/Beograd), BRICKS AND CANS (rokabili, rokenrol 50-e i 60-e kaver/Beograd), VIS SINOVCI (domaći rok, pank tribjut/Velika Plana), BABA DESE (rok/Beograd), PARK (autorski hard rok/Jagodina) i DRUM (autorski rok/Požega).
 

Kao gostujući bend, van takmičarske konkurencije nastupiće GRATE (Novi Sad).

„Došli smo do samog kraja kvalifikacija, ovo je poslednje kvalifikaciono veče, čime će broj bendova koji su nastupali preći cifru od 100. Sa gostujućim bendovima, na do sada održanim koncertima, taj broj je već sada premašio cifru od 120, što znači da je u dosadašnjem toku DEMO MASTERSA nastupilo između 550 i 600 muzičara. Samim tim DEMO MASTERS je najmasovnije takmičenje ovog tipa.

 

Ono što čini ovaj podatak još respektabilnijim je izuzetan kvalitet bendova i muzičara koji su nastupili. Iako ovaj posao radimo već više od deceniju, nikad nije bilo teže odabrati najbolje. Što se daljeg toka takmičenja tiče, posle kvalifikacija slede dve večeri baraža, a nakon toga velika borba u polufinalu“, kaže Vlada Džet, rodonačelnik manifestacije DEMO MASTERS, autentični heroj naše rok scene i predsednik žirija ovog takmičenja.

Na svakom koncertu po odluci žirija u drugi krug takmičenja prolaze dva, a po odluci publike jedan bend po večeri.  Pored žirija i publike svoje glasove daju i bendovi koji nastupaju. Članovi bendova glasaju po principu 3-2-1 glas(a), ali ne mogu dati glas svom bendu. Po odluci žirija u drugi krug prolaze dva, a po odluci publike jedan bend po večeri. Po završetku prve faze takmičenja, na osnovu snimaka nastupa bendova uživo, žiri će odabrati određeni broj bendova koji će dobiti novu šansu u baražu, za prolazak u drugi krug takmičenja. Finale je predviđeno u maju, kad će biti poznati pobednici kojima slede nagrade.

Članovi žirija Demo Masters takmičenja su: Vladimir Janković Džet, predsednik žirija; Olga Kepčija, Radio Beograd 202; Stevan Gojkov, glavni i odgovorni urednik magazina „Bravo“; Galeb Nikačević, predstavnik Doma omladine Beograda; predstavnik portala Tajm Mašin Mjuzik i Milan Ćunković, muzički novinar. Gostujući član žirija ove nedelje je Dragan Alimpijević, producent i gitarista benda Grate.

Pobednici Demo Masters takmičenja, između ostalih nagrada, dobiće i ekskluzivnu priliku da sledećeg leta nastupe na Platou Milana Mladenovića, u okviru programa „Koncerti na zidiću“ Doma omladine Beograda. Takođe, medijski prijatelji ovog takmičenja – BRAVO magazin, Radio Beograd 202, dnevne novine 24 Sata, pobednicima će obezbediti adekvatnu medijsku promociju.

Ovo najpopularnije i najdugovečnije takmičenje neafirmisanih rok grupa u našoj zemlji, od novembra prošle godine, ponovo je deo programa Doma omladine, kao prva i veoma posebna najava proslave 50 godina ove institucije kulture i obrazovanja, tokom 2014. godine.

 

 

 Demo Masters 14 u nedelju u DOB-u

Demo Masters 14 u nedelju u DOB-u

 

 

Na prvom Demo masters koncertu, održanom 10. novembra u Domu omladine Beograda, dalje su po glasovima žirija prošli bendovi Salvation zero i Enormna blajsna, dok je publika najveći broj glasova dala bendu Kasirke i poslala ih u sledeći krug takmičenja.

 

Na drugom koncertu, 17. novembra, još tri benda koja su se plasirala su se u dalje krugove takmičenja. Po glasovima žirija najbolji su bili Vrane kamene i Yox, dok je publika najviše glasova dala bendu Orest.

 

Treće koncertne večeri Demo masters takmičenja, 4. decembra po odluci žirija dalje su se plasirali bendovi Convoy iz Šapca, koji svira rok-bluz, i crno-talasni Bulevar vodenih mozaika iz Beograda, dok je publika najviše glasova dala beogradskoj alt-rok grupi Crveni storno.

 

Na četvrtom koncertu u serijalu Demo masters, 8. decembra po odluci žirija dva benda koja su prošla u dalje krugove takmičenja su Besne gliste i Regulator, dok je publika najviše glasova dala sastavu Case Remnant.

 

Pobednici petog izdanja Demo masters takmičenja izabrani su 15. decembra: po odluci žirija najbolja su bila dva benda iz Beograda Front (pank rok) i Loud (metal stoner rok) iz Beograda, dok je favorit publike bio nu metal sastav Microwave iz Vršca.

 

Na šestom koncertu, 22. decembra, još tri benda plasirala su se u dalje krugove takmičenja. Po odluci stručnog žirija, najbolja su bili rok bend Shuffle iz Aranđelovca i Iznebuh, akustičari iz Beograda. Publika je najviše glasova dala beogradskom fank rok sastavu Quarterbuzz.

 

Na poslednjem koncertu u 2013. godini, koji je održan 29. decembra, prema glasovima publike najbolji je bio sastav Nemesis (Arch Enemy tribjut), dok su po mišljenju žirija tri benda zaslužila da se plasiraju dalje: Miraz (Mizar tribjut), Lavlja gandža (brit rok tribjut) i Insane (Machine Head, Pantera, Fear Factory tribjut).

 

Još tri benda plasirala su se dalje, na koncertu 26. januara 2014. godine. To su po odluci žirija The 11th Commandment (melodik/ded metal, Vranje) i Drž'te mačke (pank-rok, Niš), dok je publika najviše glasova dala bendu Huti Ota Tre(rok/hip-hop/pank, Zaječar).

 

Demo Masters 10 održan je 2. februara u Domu omladine – po odluci žirija, najbolji su bili su bendovi INFINITIV (alternative/doom metal/grunge) iz Požarevca i DINGOSPO DALI (alternativa) iz Beograda. Publika je najviše glasova dala nu metal/rapcore bendu ZERROKILLS iz Požarevca.

 

Demo Masters 11 održan je 9. februara, a najviše glasova po mišljenju i stručnog žirija i publike dobio je fanki sastav Unija ludaka iz Beograda. Žiri je drugo mesto dodelio bluz rok sastavu Kiza Bluza (Beograd/Zaječar), dok je po mišenju publike drugoplasirana metal tribjut grupa Forbidden Past iz Jagodine.

 

Koncert Demo Masters 12 je održan 14. februara, a i po mišljenju žirija i publike najbolje plasirani je bend Morfium (hard-rok/Inđija). Drugo mesto po odluci žirija pripalo je sastavu Orwel (Iron Maiden, Judast Priest, DIO tribjut/Beograd). Treće mesto dele Evakuacioni izlaz  (hard-rok/Beograd) i Without Fear (Nightwish, Evanscence, gothic tribjut/Zrenjanin), po odluci žirija i publike.

 

Na koncertu Demo Masters 13 po odluci žirija, sa izjednačenim brojem glasova, dalje su zaslužila da idu dva benda iz Novog Sada: Gernika (alt rok) i Wolfram (metal). Publika je najviše glasova dala bendu San debelih žena, beograđanima koji sviraju komik rok.
 
Predstavljamo vam mlade muzičare i otkrivamo nove talente! Dođite na DEMO MASTERS u Dom omladine Beograda i glasajte za svoje favorite –  pošaljite omiljene bendove u veliko finale zakazano za maj 2014. godine!

DEMO MASTERS 14
Nedelja, 02. mart 2014. u 20:00
Klub Doma omladine Beograda