Home

VESTI

Darkwood Dub – dva beogradska koncerta

No Comments Koncerti

Darkwood Dub - dva beogradska koncerta

Jedan od najcenjenijih i najznačajnijih srpskih alternativnih bendova Darkwood Dub posle četvorogodisnje pauze održaće 8. i 9. oktobra samostalne koncerte u Beogradu, kao prvi domaći izvođač koji nastupa u ponovo otvorenom, renoviranom kultnom rok prostoru "Pogon" u Domu omladine. Koncerte organizuje Long Play.

"Zanimljivo je da smo sada već davne 1994. godine u 'Pogonu' svirali svoj prvi veliki beogradski koncert. Čini mi se da smo i tada prvi svirali u 'Pogonu', koji nije bio radio desetak godina", kaže pevač Darkvuda Dejan Vučetić-Vuča.

Predstavnici Srbije u trci za godišnju regionalnu MTV nagradu "Best Regional Act", Darkwood Dub posle niza uspešnih nastupa poslednjih meseci u zemljama bivše Jugoslavije konačno stižu pred beogradsku publiku da koncertno promovišu novi album "Jedinstvo" (B92), sa kojeg je izdvojen spot "Robot".

Osim što je prošlo 15 godina od prvog značajnog koncerta u Beogradu i što nastupaju u renoviranoj sali, odlična akustika je dodatan razlog što se svirci u "Pogonu" raduju Vuča, basista Milorad Ristić, gitarista Bojan Drobac, bubnjar Lav Bratuša i klavijaturista Vasil Hadžimanov.

 

Darkwood Dub - dva beogradska koncerta

 
"Zvuk je u 'Pogonu' uvek bio najbolji od svih koncertnih prostora u Beogradu za do 1.000 ljudi. Iz ugla muzičara akustika sale je najvažnija. Velika dvorana Studentskog kulturnog centra je recimo možda lepša kao balska sala, ali je akustika mnogo lošija nego u Domu omladine. Najvažniji je ipak audio ugođaj svakog koncerta. U 'Pogonu' možemo isporučiti najbolje od sebe. Kada imaš loš zvuk na bini pod većim si stresom, u grču si i možeš da pogrešiš. Najbolje je kad si opušten kao što ćemo mi biti 8. i 9 . oktobra", najavljuje frontmen Darkvuda.

Long Play će uskoro saopštiti cene i način kupovine ulaznica za koncerte u "Pogonu" DOB-a, koji prima samo do 600 posetilaca.

Dok nestrpljivo čekate na kupovinu ulaznica za Darkvude, preko www.mtvema.com do 11. oktobra možete glasati za svog favorita u trci za MTV "Best Regional Act", gde su Beograđanima takmaci bosanskohercegovački crosover Dubioza kolektiv, slovenački pop rokeri Elvis Jackson, hrvatska elektro-pop grupa Lollobrigida i ska Makedonci Superhiks.

 

 

 

 

Izvor:

Long Play