Home

VESTI

Clapton i Winwood počeli turneju

No Comments Koncerti

Clapton i Winwood počeli turneju

Eric Clapton i Steve Winwood započelu su svoju evropsku turneju, u okviru koje će posetiti i Beograd 9. juna.

Na repertoaru koncerta u Birmingemu su se našle zajedničke pesme iz vremena kada su ovi veliki gitaristi nastupali u grupi Blind Faith ("Had To Cry Today," "Presence Of The Lord," "Can't Find My Way Home") kao i nekoliko iznenađenja kao što su pesme "The Shape I'm In" i "Midland Maniac".

 

Posetioci su prisustvovali brojnim iznenađenjima u promenama ranije najavljene liste, a mnogi su za apsolutni vrhunac večeri proglasili izvođenje numera "Voodoo Chile", "After Midnight," "Glad," "The Shape I'm In," "Forever Man", kao i ceo akustični set.

Pored Claptona i Winwooda, na sceni su bili i članovi benda, klavijaturista Chris Stainton, bubnjar Steve Gadd, basista Wilie Weeks i Sharon White i Michelle John kao prateći vokali.

 

Clapton i Winwood počeli turneju

 Clapton i Winwood počeli turneju

 
Evropska turneja trajaće 16 dana u okviru koje će Eric Clapton i Steve Winvood posetiti 7 zemalja a 9. Juna u 21.00 će nastupiti i u Beogradskoj areni.

Turneja se završava 13. juna nakon koje će Eric Clapton održati svoj treći Crossroads Guitar Festival za koji su se ulaznice rasprodate u roku od dva sata.

Steve Winvood posle turneje sa Ericom Claptonom, odlazi na letnju turneju sa Carlosom Santanom u okviru koje će svirati u SAD i Kanadi.

Na prvom koncertu ovogodišnje eveopske turneje Steve Winwood i Eric Clapton su odsvirali:

01. Had To Cry Today
02. Low Down
03. After Midnight / Presence Of The Lord
04. Shape I'm In
05. Glad / Well Alright
06. Tuff Luck
07. Pearly Queen
08. Forever Man
09. Midland Maniac
10. Going Down
11. Georgia (Eric on electric with solo break)
12. Drifting Blues (Eric on acoustic, Steve also played on this number)
13. How Long (acoustic)
14. Layla (acoustic)
15. Can't Find My Way Home (acoustic)
16. Split Decision
17. Voodoo Chile
18. Cocaine

Bis
19. Dear Mr. Fantasy

Cene ulaznica za koncert Erica Claptona i Stevea Winvooda u Beogradskoj areni kreću se od 3.300 dinara, koliko košta druga kategorija tribina na nivou 400, do 5.950 dinara, koliko treba izdvojiti za "Fan pit" (mesto za obožavaoce).

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Beogradske arene, u SKC- u knjižari Delfi, Domu omladine Beograda, Eventimu, Bilet Servisu, kao i putem sajtova www.arenabeograd.com i www.tickets.rs