Home

VESTI

Christmas Blues Night u Mikser House-u!

No Comments Koncerti

Christmas Blues Night u Mikser House-u!U četvrtak, 25. decembra, od 21h u Mikser House­u vas očekuje pravi praznični duh kroz bluz interpretaciju božićnih pesama i novogodišnje poslastice. Nastupiće neki od najboljih muzičara domaće bluz scene, i to Nenad Zlatanović Mr Swagger (Texas Flood), Pera Joe na usnoj harmonici, Katarina Kačunković i Vuk Bradić.
   
Mikser House je ove godine započeo redovne Savamala Blues Experience koncerte, sjajno primljene od strane publike, koja je imala priliku da čuje najvrsnije domaće bluz muzičare. Na tom tragu, u četvrtak, 25. decembra, od 21h, još jednom vas očekuje jedinstveno bluz iskustvo u Savamali, ovoga puta u prazničnom izdanju.

 

Spremite se za neke od najboljih muzičara domaće scene, one koji još uvek baštine kvalitet i sjaj legendarnog beograskog bluza 80tih godina prošlog veka, a koji će nastupiti sa atraktivnim bluz interpretacijama božićnih pesama. U pitanju su Nenad Zlatanović Mr Swagger (vokal i gitara), poznat kao frontmen čuvenog Texas Flood­a, Pera Joe na usnoj harmonici, Vuk Bradić (gitara) i Katarina Kačunković (vokal). ‘’Ovog puta nas očekuje koncertno praznično raspoloženje u vidu božićnih pesama, poput Rocking Around the Christmas Tree, Jingle Bell Rock, Good Morning Blues, Blue Christmas’’ najavljuje Katarina Kačunković i dodaje da će sve pesme biti izvedene u džez i bluz maniru.
 
Praznična atmosfra biće podpomognuta i novogodišnjim poslaticama koju Mikser kuhinja sprema specijalno za ovo veče!
 
Ideja na kojoj se insistira Savamala Blues Experience koncertima u Mikser Houseu je spajanje različitih energija, generacijskih jazova i muzičkih polazišta u čarobnu formulu uspešnog muzičkog proizvoda, kvalitetno i interesantno, intrigantno i zabavno. Ovoga puta, ne propustite bluz veče koje nosi sa sobom božićni duh i obećava jedinstveni muzički ugođaj u prazničnoj atmosferi.
 
Karte nabavite na svim prodajnim mestima Gigs Tixa po pretrpodajnoj ceni od 300 dinara. Cena karte na dan koncerta biće 400 dinara.

 

 

 Christmas Blues Night u Mikser House-u!

Christmas Blues Night u Mikser House-u!

 

 

// Nenad Mr. Swagger Zlatanović kao frontmen power­trija Texas Flood i kao solo izvođač koji svojom koncertnom i diskografskom aktivnošću već dugo iskače iz okvira bluesa i nameće se kao značajan akter srpske rock scene, u poslednje vreme sarađuje sa Petrom Miladinovićem, Perom Joe­om, solistom na usnoj harmonici i jednim od naših najznačajnijih blues muzičara. Ovaj spoj, radno nazvan Roots&Fruits (citat velikog blues autora, producenta, kontrabasiste i pevača Willieja Dixona. „Blues je koren, sve ostalo su plodovi“), donosi muziku kakvu dosad nismo slušali kod nas, akustični blues­rock izveden snažno, ubedljivo, nadahnuto i, vrlo često, virtuozno.

// Katarina Kačunković je tokom školovanja glasa nastupala pevajući klasičnu muziku. Vremenom, ljubav iz detinjstva prema džezu je prevagnula. Postala je solista Jazz Big Banda Radio­televizije Beograd. Sarađujući sa mnogim muzičarima na raznim projektima, počela je da piše tekstove za pesme.
 
Više informacija na mikser.rs .
 
MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.
 
Organizacija MIKSER pokrenula je MIKSER FESTIVAL najveću regionalnu smotru kreativnosti i inovacija i osnovala MIKSER HOUSE – Balkanski dizajn centar, permanentni multifunkcionalni prostor za kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti, smešten u inspirativnom zdanju nekadašnje industrijske garaže. Zahvaljujići sinergiji oba Mikserova projekta locirana u Savamali, ovaj zapušteni kvart prolazi kroz proces urbane transformacije u progresivni kulturni distrikt.