Home

VESTI

Besplatan koncert benda ŽeneKese

No Comments Koncerti

Besplatan koncert benda ŽeneKeseJedan od najinteresantnijih gradskih bendova ŽeneKese nastupiće ovog petka (11. februara) u Gun Club-u.

Autentični rock sastav je nedavno izbacio video za singl “Bordžija” koji najavljuje njihov drugi album. Novi album sa devet novih pesama ŽeneKese će objaviti početkom marta za etiketu Odličan Hrčak.

 

ŽeneKese su beogradski rokenrol bend čiji se zvuk kreće od garažnog pank roka, pa sve do izvornih korena popularne muzike, poput kantrija i bluza. Originalno nastali pre šest godina, u sadašnjoj postavi sviraju od kraja 2005. godine.

Prvo izdanje benda je kompilacija novih srpskih bendova "Zdravozdravozdravo", a solo izdanje benda je svetlost dana ugledalo septembra 2009. godine.

 

 

Besplatan koncert benda ŽeneKese

Besplatan koncert benda ŽeneKese

 

Pesma "Šta bi bilo kada bih ti dao sve sto imam" sa albuma prvenca je proglašena za singl godine na listi Pop mašine Radia B92, a na Diskomeru Studija B je bila vicešampionska numera. Takođe, spot za pesmu "Bez tebe" sa istog albuma ostavio je zapažen trag na relevantnim TV stanicama u regionu.

Dok nestrpljivo iščekujete njihov novi album, umesto na malim ekranima i radio stanicama, odslušajte i pogledajte njihov nastup uživo u Gun Club-u ovog petka.

Ulaz je besplatan. Vrata kluba u Miloša Pocerca 10 se otvaraju u 22:30h.

“ŽeneKese” čine:
Mladen Sopić – bubnjevi
Dado Sopić – bass
Stefan Ikonić – akustična gitara i glas
Marko Mitrović – električna gitara
Andreja Jović – usna harmonika i tarabuka