Home

VESTI

Bambi Molesters u SKC-u

No Comments Koncerti

Bambi Molesters u SKC-u

Hrvatski surf bend Bambi Molesters, poznat po saradnji sa R.E.M, ponovo gostuje u Beogradu 6. novembra u Studentskom kulturnom centru, a kao gosti će nastupiti i Eichmann Familyi Revolts iz Zagreba.

Bambi Molesters su poslednji put nastupili pred beogradskom publikom pre više od dve i po godine, na Akademiji, a prvi put su gostovali 2006. u SKC-u.

Ulaznice za novi koncert u SKC-u u pretprodaji su od 23. oktobra (na šanku Living Rooma i u pabu Brod) po ceni od 1.000 dinara, a do 5. novembra koštaće 1.200 dinara i na dan koncerta 1.500.

Bambi Molesters su, uz slovenačku grupu Laibach, najpoznatije rokenrol ime u svetskim okvirima sa teritorije bivše Jugoslavije, a nastali su u prvoj polovini 90-ih.

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=8b1r7t4LT1g|width=450|height=364{/mgmediabot2}

Pred objavljivanjem su nove dugosvirajuće ploče, a prvi singl, “As The Dark Wave Swells”, već se pojavio na Dancing Bear etiketi, propraćen video spotom.

Bambi Molesters su prvo, kasetno izdanje “Play Out Of Tune” objavili 1995. za “Slušaj najglasnije”, a prvi oficijelni album “Dumb Lod Holow Twang” 1997. za “Dirty Old Town”. Naredne dve godine provode promovišući svoju instrumentalnu muziku širom Hrvatske, Slovenije, ali i Evrope, da bi 1999. potpisali ugovor sa “Dancing Bear” iz Zagreba, za koju su snimili album “Intensity!”.

Ta ploča im je prokrčila put do svetske slave i postali su jedan od najzanimljivijih surf-rock bendova novije generacije. Usledili su sve češći koncerti sa velikim imenima poput: The Cramps, Man Or Astro-man?, Flaming Sideburns, Chrome Cranks, a u Kopru su svirali ispred R.E.M.

Poznanstvo sa Peterom Buckom i Michaelom Stipeom pomaže im prilikom realizacije albuma “Sonic Bullets – 13 From The Hip” (Dancing Bear, 2001). Kreativni dvojac R.E.M. prepoznao je vanserijski talenat u mladom sastavu iz Siska i Buck je kao producent i muzičar učestvovao u nekoliko numera na tom albumu. Takođe, okupio je grupu američkih rokera koji su doprineli u studiju da “Sonic Bullets – 13 From The Hips” izađe iz lokalnih okvira i nađe put do ljubitelja dobre muzike širom planete.

Na albumu, pored Bucka, gostuju i Scott McCaughey (Young Fresh Fellows, R.E.M., Minus 5), Chris Eckman (Walkabouts), Terry Lee Hale, te pevač finskih garage-punk legendi The Flaming Sideburns – Speedo Martinez.

Album je 2002. licencno objavljen za “Big Beat”, podetiketu “Ace Records”, a Bambi Molesters su tom pločom osvojili više nagrada u Hrvatskoj, nastavljajući koncertnu aktivnost širom planete, čak i do Novog Zelanda.

Tokom 2003. svirali su u Evropi na velikim festivalima, a potom pratili R.E.M. na nekoliko koncerata kao predrgupa.

Krajem 2003. objavili su “Dumb Loud Hollow Twang – Deluxe” koji su snimili ponovo i dodali nekoliko novih pesama, a gotovo istovremeno izbacili su i DVD dokumentarac “The Bambi Molesters Backstage Pass”. U međuvremenu, sa Eckmanom kao vokalom formirali su sastav The Strange i objavili album “Night Of Forgotten Films”, gde se kao producent pojavljuje ugledni Phill Brown (Bob Marley, Roxy Music, Robrt Palmer, Led Zeppelin…).

Prvenac sastava The Strange i Bambi Molesters preuzeo je za potrebe evropskog tržišta “Warner Music”, čime je bend uspeo da dođe do još šire publike u svakoj bolje snabdevenoj muzičkoj prodavnici starog kontinenta.

Sajt The Bambi Molesters je www.thebambimolesters.com

Myspace stranica benda www.myspace.com/thebambimolesters

Koncert organizuje Bad Music For Bad People

www.badmusicforbadpeople.com

 

 

 

 

Izvor:

SEEcult