Home

VESTI

B-Day M

No Comments Koncerti

RoÄ‘endan frontmena legendarne beogradske grupe Ekaterina Velika biće obeležen koncertom 21. septembra u Living roomu beogradskog SKC-a. Na roÄ‘endan Milana Mladenovića, nastupiće pevačica Tanja Jovićević i tribjut bend EKV, saopšteno je iz kluba.

RoÄ‘en u Zagrebu 21. septembra 1958. godine, Mladenović je detinjstvo proveo u Sarajevu i Beogradu. Muzičku karijeru započeo je početkom osamdesetih u bendu Šarlo Akrobata, a zatim 1982. osnovao sopstveni sastav Katarina II, koji je kasnije preimenovan u Ekaterina Velika – EKV.

Bend, koji su pored Mladenovića činili klavijaturistkinja Margita Stefanović i basista Bojan Pečar, objavio je kultne albume "Katarina II", "Ekaterina Velika" i "S vetrom u lice".

 

 

Poslednji album sa EKV, "Neko nas posmatra", Milan je objavio 1993. godine, da bi 1994. u Brazilu snimio "Angel's breath", zajedno sa Mitrom Subotićem.

Mladenoviću je tog leta dijagnoziran rak pankreasa, i umro je 5. novembra 1994. godine. Sahranjen je u Aleji velikana na Novom groblju.

Pevačica Tanja Jovićević (Oktobar 1864) pevala je za EKV prateće vokale na albumima "Samo par godina za nas" i "Dum dum".