Home

VESTI

Analena (Zagreb, Croatia), KC Grad

No Comments Koncerti

Analena (Zagreb, Croatia), KC GradZa sve koji su propustili nezaboravni koncert na Akademiji, Analena je ponovo u Beogradu posle punih pet godina. Za one koji nisu, zadovoljstvo je još veće!

Ovaj bend je nastao 1997. godine u Zagrebu i jedan je od retkih sa ovih prostora koji uspeva da traje toliko dugo. Oni koji su upoznati sa njihovim radom, svaka reč će biti suvišna, no ipak za one koji će ih tek otkriti, možemo reći da je bend koji od samog početka šeta različitim žanrovskim granicama punk rock estetike.

 

Kako oni za sebe kažu, ono što je za nekoga hardcore, za nekoga je noise a za nekoga punk. Ono što je sigurno, je da zvuk koji je obeležio poslednjih 10 godina derivata hardcorapunka od screama, preko različitih post pravaca do popa nije zaobišao ni ovaj bend, dajući možda najzanimljiviji spoj energičnog i smirenog, melodičnog i disharmoničnog zvuka krunisanim upečatljivim i senzualnim ženskim vokalom.

Clubbing.rs muzički portal u saradnji sa organizatorima vam deli 2×2 ulaznice. Zainteresovani je potrebno da nam pošalju email na karte at clubbing dot rs koji sadrži ime, prezime i broj mobilnog telefona. Samo kompletne prijave će se priznavati. Subject:"Analena"

 

Analena (Zagreb, Croatia), KC Grad

 
Pored toga što su pregazili Evropu stotinama koncerata, bend iza sebe nepretencioznu ali vrednu diskografiju koju je započeo izdanjema Arhythmetics za Get Off Records i It's Never Too Late To Split Up split izdanjem sa austrijskim bendom Sensual Love. Album Carbon Based objavili su 2004. godine za sopstvenu izdavačku kuću Moonlee Records, za koju će u Novembru objaviti i novi album pod nazivom Inconstantinopolis.

 

 

 

17.10.2009, 22:00
Analena (Zagreb, Croatia) – koncert
36 Daggers – koncert